SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGİDERİ GELİRİNDEN HIZLI ARTIYOR-
SORU : Netas bu haziran sonuna kadar ne yapar? Şirketin su anki durumu nedir? Kârı düştüğü için düzlüğe çıkması nasıl olur? Gönderen : Şahin Şimşek13.06.2022, 18:16

Yatırımcıların farklı beklentilerle piyasada hareket ederek kazanç elde etmesi pekala mümkündür. Bu itibarla kazancın tek bir yolu olduğunu söylemek doğru olmaz. Ancak bireysel yatırımcının düşük riskle kazanç sağlayabilmesi açısından kısa vadeli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır. Fakat uzun vadeli beklentilerle yapılan işlemlerde şirketin düzenli gelir ve kârını artırdığını gözlemek önemlidir. Aksi taktirde büyüyen yanı olmayan bir şirketin hissesiyle kazanç sağlamak pek de mümkün olmayacaktır. Kuşkusuz zaman zaman piyasada esen rüzgara bağlı olarak zarar eden firmalara ait hisselerin dahi ciddi primler sağlaması olasıdır. Ancak bu çıkışların süreli olduğunu hatırlatmak isteriz. Düzenli bir çıkış için şirketin gelir ve kârında istikrarlı artış olabilmesi bu noktada önemlidir. Netaş, 2022 üç aylık mali tablolarında gelirdeki artışa rağmen dönem sonunda zarar etti. Oluşan zararda maliyet ve giderlerin etkisi gözleniyor. Bir önceki yılın aynı dönemine göre zarar büyürken aynı şekilde devam etmesi halinde yıl sonunda da benzer bir sonuçla karşılaşmak pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Netaş, son dört yıldır bazen artan bazen azalan miktarlarda olmakla birlikte zararını sürdürüyor. Bu durum hissede çıkışlar olsa da bunun uzun ömürlü olmasının önündeki en büyük engel. Henüz şirketin kâra geçeceğine dair güçlü sinyaller ise alınabilmiş değil. Bu da uzun vadeli beklentiler için istenen şartların oluşmadığı şeklinde yorumlanmalı.

NETAS TELEKOM. NETAS

Alış0,00

Satış96,90

Gün İçi En Düşük93,10

Gün İçi En Yüksek98,10

PD/DD28,87

FK63,06

Fiyat96,90

Değişim0,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI