SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGİDER VE MALİYETLERİ DÜŞÜRMELİ-
SORU : Netaş’ın durumu nedir? Destek direnç noktaları nerelerdir? Bu kadar neden düştü? Gönderen : Araz01.07.2021, 17:23

Netaş geçtiğimiz yıl birçok hisse senedi gibi ciddi bir çıkış kaydetti. Hisse, Mart 2020’de 7,21 TL’ye kadar indikten sonra hızla yükseldi. Şubat 2021’de de en yüksek 36,20 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte fiyatı gerileyen hisse şimdilerde 20,42 TL seviyelerinde işlem görüyor. Teknik olarak 19 TL seviyelerinde bulunan destek bölgesinde tutunma çabası öne çıkıyor. Bu seviyelerde alıcıların güçlenmesiyle birlikte hissenin yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecek. Şirketin mali yapısı ise bu noktada sorunlu. Son üç yıldır sürekli zarar ediyor. Gelirdeki artışa rağmen gider ve maliyet kaleminin daha hızlı yükselmesi şirketin zarar etmesindeki ana etmen olarak öne çıkıyor. Buna son iki yılda artan finansman giderlerini de ilave ettiğimizde yıl sonu zarar daha da artmakta. Şirket, 2021 ilk çeyrek bilançosunda da zarar yazdı. Mevcut durumda bir değişiklik olmaması halinde yıl sonunda yine zarar etmesi pek de şaşırtıcı olmayacak. Oluşan zarar nedeniyle fiyat kazanç oranı hesaplanamayan firmanın piyasa defter değeri ise 2,01 gibi makul bir seviyesinde bulunuyor. Şirketin kârlı bir yapıya kavuşması halinde alıcı ilgisinin tekrar yoğunlaşması gündeme gelebilecektir.

NETAS TELEKOM. NETAS

Alış0,00

Satış96,75

Gün İçi En Düşük93,10

Gün İçi En Yüksek98,10

PD/DD28,83

FK62,96

Fiyat96,75

Değişim0,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI