SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELDİĞİ SEVİYEYİ SİNDİRİYOR-
SORU : Türk Hava Yolları, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olmasına rağmen hak ettiği yeri bulamamasının sebebi nedir? Gönderen : Orhan Yılmaz19.02.2024, 19:24

Havacılık sektörü, küresel ekonomik gelişmelerden ve turizme ilişkin trendlerden doğrudan etkilenen bir yapıya sahiptir. Ekonominin daraldığı noktada bireyler seyahat ve tatil taleplerini arka plana iterken ekonominin canlandığı noktada söz konusu talepler daha güçlü kendisini gösterir. Yaşanan bu tür gelişmeler havayolu firmalarını etkiler. THY’nin de bundan etkilenmemesi düşünülemez. Bununla birlikte THY, piyasaların daraldığı zamanlarda da çıkış noktası yakalamayı başarabilen firmalardan biri. Pandemi döneminde seyahatlerin kısıtlandığı süreçte kargo taşımacılığına ağırlık vererek krizi hızlı şekilde aşmasını bildi. 2022 faaliyet döneminde oldukça güçlü bir kârlılık yakalayan şirket açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de büyümesini sürdürdü. Hasılatını yüzde 60,8 oranında artırırken ana ortaklık kârı yüzde 80,56 artarak 69,5 milyar TL’ye çıktı. Yılın son çeyreğinde de benzer ivmeyi koruması halinde 2023 yılını güçlü bir performansla kapatması mümkün olabilecek. Son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 4,90 olan hisse, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana zirvede yatay bir seyir izliyor. Hissenin Eylül 2021’den bu yana gerçekleştirdiği çıkış nazara alındığında zirvesindeki bu hareketi fiyatı sindirme olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır.

TURK HAVA YOLLARI THYAO

Alış0,00

Satış317,00

Gün İçi En Düşük312,25

Gün İçi En Yüksek319,00

PD/DD1,27

FK5,58

Fiyat317,00

Değişim1,20%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI