SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI NOMİNAL DEĞERİNİN ALTINDA-
SORU : Martı GMYO için iyi bir yerde olduğu söylenebilir mi? Yoksa düşüş sürer mi? Alış için fırsat mıdır? Gönderen : Ersin Erdoğan 09.03.2022, 20:40

Martı GMYO, 2020 yılında ciddi bir performans sergiledi. Ekim 2020’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,68 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa aynı hızla düştü. Son işlem günü olan 9 Mart 2022 günü ise kapanışını 86 kuruştan tamamladı. Halihazırda borsada işlem gören 16 şirketin hissesi nominal değerinin altında bulunuyor. Martı GMYO ise fiyatı en düşük dokuzuncu hisse. Ancak fiyatın düşük olması ucuz olduğu şeklinde yorumlanmamalı. Görünen yatırımcının hisseye yönelik daha fazla fiyat biçmediği yönünde. Henüz 2021 yıl sonu bilançosunu açıklamayan şirket, 2021 dokuz aylık dönemde azaltmakla birlikte zarar yazmaya devam etti. Yılın son döneminde önemli bir değişiklik olmaması halinde yıl sonu bilançosunun da zarar açıklaması pek de şaşırtıcı olmayacak. Geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar eden firma, son ikisinde ise kâr elde etti. Fakat son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 68,9 milyon TL. Firmanın öncelikle bu zararı kapatabilmesi gerekiyor. Ancak istikrarlı kârlılık noktasında zorlanıyor. Bu durum yatırımcıların hisseye yönelik temkinli kalmasında etkili oluyor.

MARTI GMYO MRGYO

Alış0,00

Satış6,20

Gün İçi En Düşük6,11

Gün İçi En Yüksek6,49

PD/DD0,32

FK1,61

Fiyat6,20

Değişim2,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI