SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYAT MALİ PERFORMANSIN GERİSİNDEN GELİYOR-
SORU : Güler Yatırım Holding’in fiyatını nasıl yorumluyorsunuz? Şirketin istikrarlı bir karı mevcut. İştirak yapısı güçlü. Ama ne temettü veriyor ne de hissede yeterli bir çıkış var. Sebebi nedir? Gönderen : Hakan Güner 23.08.2022, 18:55

Bazı dönemler sektörel bazda ya da hisse bazında yatırımcının mesafeli duruş sergilemesi sebebiyle fiyatların yükselmemesi ve gerilemesine sebep olabilmektedir. Satış baskının devam etmesi halinde ise fiyatın daha da aşağıya kaması hatta defter değerinin altına gerilemesi dahi söz konusu olabilecektir. Ancak defter değerinin altında gelmesi ağırlıklı olarak şirketin kötü bir mali yapıya sahip olması halinde gündeme gelir. Ağır borç yükü ya da sürekli zarar firmanın mal varlığını eritirken hissenin fiyatını da defter değerinin altına kaydırır. Güler Yatırım Holding ise bu nitelikte bir firma değil. Hisse Mayıs 2020’de zirvesini test ettiği düzeltilmiş verilerle 7,80 TL’nin ardından ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak bu düşüş belli bir seviyede durdu. Şubat 2022’de en düşük 2,15 TL’ye kadar indikten sonra tekrar yönünü yukarı çevirdi. Şimdilerde de 3,75 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son dört aydaki çıkışa rağmen 2020’de test ettiği zirvesinin hayli gerisinde bulunuyor. Son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 1,84 olurken piyasa defter değeri de 0,94 seviyesinde. Her iki oranın sektör ortalamasının altında seyrediyor olması yatırımcının hisseye yeterli ilgiyi göstermediği şeklinde okumak gerekir. Şirketin mali performansı incelendiğindeyse açıklanan 2022 altı aylık mali tablolarında kârını yüzde 123,19 oranında artırarak 228,6 milyon TL’ye yükselttiği görülmekte. Son iki yılda kârını ciddi oranda artıran Güler Yatırım Holding aynı ivmeyi koruması halinde bu yıl sonunda da kârdaki artışını sürdüreceği anlaşılıyor. Kârdaki istikrarlı artış hissenin fiyatına ister istemez olumlu yönde katkıda bulunması beklenmeli. Ancak mevcut hali ile fiyat, finansal performansın gerisinden geliyor.

GULER YAT. HOLDING GLRYH

Alış0,00

Satış12,31

Gün İçi En Düşük12,08

Gün İçi En Yüksek12,44

PD/DD0,94

FK3,00

Fiyat12,31

Değişim-0,57%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI