SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜZENLİ TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : Uzun süredir İskenderun Demir Çelik hissesini elimde bulundurmaktayım. Geleceğe yönelik düzenli alımlar yapmaktayım. Hissenin bedelsiz verme potansiyeli nedir? Verirse bu oran yüzde kaç olur? Gönderen : Burak Nuri 26.04.2022, 18:42

Borsada uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi düşük riskle getiri potansiyelini artırması açısından doğru bir yaklaşımdır. Öte yandan uzun vadede getiri sağlayabilmek açısından büyüyen firmalarda pozisyon almak kazanç olasılığını artıracaktır. Aksi taktirde uzun süreli beklenmesine rağmen arzu edilen getiriyi yakalamak mümkün olmayacaktır. Diğer taraftan firmaların temettü politikası incelenerek elde edilen kârın nasıl değerlendirildiği konusunda bilgi sahibi olmak mümkündür. İskenderun Demir Çelik bu noktada nakit temettü dağıtımına öncelik verdiği görülüyor. Şirket 2016 yılından bu yana düzenli olarak nakit kâr payı verdi. Bedelsiz sermaye artırımını tercih etmedi. Son olarak geçtiğimiz mart ayında hisse başına brüt yüzde 300 oranında nakit temettü ödemesinde bulundu. Bunun dışında bedelsiz sermaye artırımına yönelik alınan bir karar bulunmuyor. Kârlı bir yapıya sahip olan ve bu kârı büyüten şirketin aynı zamanda elde ettiği kârı her yıl ortaklarıyla düzenli olarak bölüşmesi hisseye yönelik ilginin de canlı kalmasında etkili oluyor. Bu durum yatırımcılar açısından uzun vadeli takip edilecek hisseler arasında yer almasına imkan veriyor.

ISKENDERUN DEMIR CELIK ISDMR

Alış0,00

Satış38,00

Gün İçi En Düşük36,36

Gün İçi En Yüksek38,08

PD/DD1,28

FK23,95

Fiyat38,00

Değişim5,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI