SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDEPREM BÖLGESİNDEKİ İŞTİRAKLERİNDE HASAR YOK -
SORU : Global Yatırım Holding daha ne kadar düşer? Sürekli aşağıya baskılıyorlar. Gönderen : Sadullah Özdemir22.02.2023, 19:47

Bir hisse senedinin fiyatının baskılanması beraberinde değerinin düşmesine ya da yükselememesine sebep olur. Eğer fiyatın düşük tutulması gayesiyle sistematik bir satış söz konusuysa ortada yapay bir fiyat oluşumu söz konusudur. Böylesi bir durum ise mevzuat gereği suç olarak nitelendirilecektir. Ancak unutmamak gerekir ki bir hissede kısa süreli baskılamalar gündeme gelebilse de uzun vadede baskılamanın uygulanabilirliği mümkün değildir. Ancak buna rağmen yatırımcıların bir şüphesinin olması halinde bu durumu SPK’ya bildirerek gerçekleşen işlemlerin kontrol edilmesini sağlayabilirler. Öte yandan Global Yatırım Holding’in geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde yeterli görülmese de yükselen bir hareket sergilediği görülecektir. Son bir yıldaki performansı ise daha güçlü olduğu görülüyor. Zira son bir yıldaki artış oranı yüzde 346,45 seviyesinde bulunuyor. Bu itibarla hisse üzerinde bir baskının olduğundan bahsetmek hayli zor. Diğer taraftan Aralık 2022’de zirvesi olan 14 TL’nin test edilmesinin ardından gerçekleşen düşüş piyasanın geneline paralel bir durum olarak değerlendirmeli. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket 15 Şubat 2023 günü yaptığı açıklamada bağlı ortaklıkları, Naturelgaz, Consus Enerji ve Global Menkul Değerler’in deprem bölgelerinde yer alan tesislerinde herhangi bir kayıp ve hasar olmadığı duyuruldu. Açıklamada söz konusu iştiraklerinin faaliyetlerine kesintisiz devam ettikleri belirtildi.

GLOBAL YAT. HOLDING GLYHO

Alış0,00

Satış14,43

Gün İçi En Düşük14,21

Gün İçi En Yüksek14,57

PD/DD2,04

FK6,51

Fiyat14,43

Değişim2,85%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI