SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAK SATACAK-
SORU : Elimde DAGHL hissesi var. Maliyetim yüksek fiyattan oldu. Aldım sonra devamlı düşmeye başladı. Bu hisse ne olur? Öğrenebilir miyim? Gönderen : Mehmet Akdağ27.09.2021, 20:24

Bir şirketin güvenli ve istikrarlı şekilde büyüyebilmesi her şeyden önce esas faaliyetlerinden kâr edebilmesi ve bu kârı artırabilmesiyle yakından alakalı olduğunu göz ardı etmemeli. Esas faaliyet kârı şirketin düzenli şekilde faaliyetini sürdürebildiğinin de göstergesidir. Firmanın kârı ağırlıklı olarak buradan gelemiyorsa ileriye dönük beklentinin de her zaman için risk içerebilecektir. Yatırım holdinglerinin kârı ise ağırlıklı olarak iştirak ettikleri firmaların performanslarıyla doğrudan bağlantılıdır. İsabetli yatırımlar yatırım holdinglerin temettü verimliliğini artırırken beraberinde kârını da güçlendirecektir. Dagi Yatırım Holding son iki yılda zarardan kâra geçerken aynı zamanda bu kârı büyütmeyi başardı. Ancak oluşan kârın devamının gelebilmesi mevcut durumda daha da önemli. Şirket son açıklanan 2021 altı aylık bilançosunda zarar etti. Bu durum yatırımcının mesafeli kalınması için bir işaret olarak görülmekte. Hissenin fiyatı ise Ekim 2020’de tepe nokta 23,56 TL’ye kadar yükselmesinin ardından geriledi ve yatayda dalga bir seyirle aşağı hareket etmekte. 27 Eylül 2021 tarihli son işlem gününde ise 12,11 TL’den kapanış gerçekleşti. Kârlı bir yapının olmamasının da etkisiyle hissedeki satış baskısı varlığını sürdürüyor. Şirketin sermayesinde yüzde 30 paya sahip Dagi Giyim ise 23 Ağustos 2021 günü yaptığı açıklamada mevut paylarını satacağını duyurdu. Bu açıklamanın öncesinde düşüşe geçen hisse, açıklama sonrasında da düşüşüne devam etti.

DAGI YATIRIM HOLDING DAGHL

Alış0,00

Satış23,96

Gün İçi En Düşük22,48

Gün İçi En Yüksek24,40

PD/DD18,25

FK26,52

Fiyat23,96

Değişim17,22%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI