SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEŞ YIL VADEYLE 80 MİLYON EURO KREDİYE GİRDİ -
SORU : Türk Telekom’un fiyat düzeyi hakkında ne söyleyebilirsiniz? Son verilere göre fiyatı nasıl? Gönderen : Erkan Gündüz11.07.2023, 18:52

Türk Telekom uzun yıllar yatayda inişli çıkışlı bir seyir izledi. Bazı yıllar piyasadaki genel olumsuzluğun da etkisiyle oldukça zayıf bir seyir izlerken bazen de olumlu havanın da etkisiyle yönünü yukarı çevirip kayda değer artışlar gerçekleştirdi. Ancak tüm bunların ötesinde uzun vadede yükselen bir ivmeyi yakalayabilmesinin daha önemli olduğunu not etmek gerekir. Hissenin fiyat seyri daha yakından takip edildiğinde gelen satışlarla Ekim 2018’de gerileyen fiyatla birlikte 2,54 TL’ye kadar indiğini gözlemekteyiz. Ocak 2023’te ise 27,72 TL’ye kadar yükseldi. Geride kalan zaman dilimindeki en uzun süreli çıkışını gerçekleştiren hisse, şimdilerde 22,84 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan beş yıla yakın zaman dilimindeki çıkışın devam edebilmesi şirketin mali yapısını büyütebilmesiyle yakından alakalı olduğu göz ardı edilmemeli. Türk Telekom’un son açıkladığı 2023 ilk çeyrek mali tablosuna göre dönem kârı ancak yüzde 15,1 oranında büyüdü. Maliyet ve giderlerin gelirlerden daha hızlı artması şirketin dönem kârının zayıf büyümesindeki en önemli faktörler oldu. Gelirlerdeki artış kadar giderlerini de kontrol altında tutabilmesi önemli. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise aldığı uzun vadeli krediyle alakalı. Geçtiğimiz mayıs ayında yatırımlarını ve büyüme planlarını finanse edebilmek amacıyla The Export-Import Bank of China ile 80 milyon euro tutarında bir kredi anlaşmasına imza attı. Söz konusu kredinin nihai vadesi Mayıs 2028. Açıklamada kredinin toplam maliyetinin yıllık EURIBOR +%2,79 olduğu belirtildi.

TURK TELEKOM TTKOM

Alış0,00

Satış40,22

Gün İçi En Düşük38,90

Gün İçi En Yüksek40,42

PD/DD1,43

FK8,57

Fiyat40,22

Değişim0,85%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI