SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBELİRLEDİĞİ GERİ ALIM FİYATI 11,22 TL-
SORU : Park Elektrik Madencilik bütün çıkışını neredeyse geriye verdi. Çıkışından hiçbir şey anlamadım. Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Ali Çıtay12.04.2023, 08:46

Hisse senetlerinde sürekli çıkış ya da düşüş beklemek doğru değildir. Neticede piyasadaki alıcı ve satıcı dengesine bağlı olarak hissenin fiyatı aşağı yukarı dalgalanmalarda bulunur. Bu dalgalanmalar gün içi olabildiği gibi daha geniş zaman dilimlerini kapsayan dönemlere de yayılabilmektedir. Ancak tüm bunlardan ayrı olarak hissenin uzun vadede belli bir istikameti olabileceğini de göz ardı etmemeli. Bu yönelimi belirleyen ana unsur da şirketin mali yapısıdır. Eğer firma düzenli bir gelir ve kârlılığa sahipse fiyatında uzun vadede istikrarlı bir çıkış beklenmeli. Aksi durumda çıkış yerine düşüş ya da yatayda bir seyir gündeme gelecektir. Park Elektrik Madencilik, uzunca bir süre yatayda dalgalı bir seyir izlerken özellikle 2019 yılından itibaren yükselen ivmesiyle dikkat çekiyor. Hissenin fiyatı Mayıs 2019’da en düşük 1,82 TL’ye kadar geriledikten sonra gözlenen bir değer artışı söz konusu. Artış özellikle geçtiğimiz yıl temmuz ayında güçlendi. Aralık 2022’de en yüksek 28,40 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında kâr satışları etkisini hissettirince fiyatında da gevşeme kaçınılmaz oldu. Halihazırda 15,76 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin mali performansı ise 2020 yılından itibaren dikkat çeker şekilde artıyor. Kârda gözlenen hızlı büyümenin hissenin fiyatına da olumlu yönde katkı sunduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Firmayla alakalı yakın tarihli önemli gelişme ise geri alım kararı ile ilgili. Park Elektrik Madencilik, ilk çeyrek mali verileri açıklanana kadar kendi paylarıyla ilgili geri alım fiyatının en yüksek 11,22 TL olduğunu duyurdu. Hissenin şimdilerdeki fiyatıysa belirlenen bu tutarın üzerinde. En son geri alım 22 Temmuz 2022’de 6,81 TL’den gerçekleşmişti. Geçen süre zarfında başkaca bir geri alım gündeme gelmedi.

PARK ELEK.MADENCILIK PRKME

Alış0,00

Satış24,98

Gün İçi En Düşük24,38

Gün İçi En Yüksek25,56

PD/DD1,35

FK11,00

Fiyat24,98

Değişim-0,48%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI