SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİ İÇİN ONAY BEKLİYOR-
SORU : Atlantis Yatırım Holding tam olarak ne işle meşgul oluyor? İlerisi için hisse yükselmesini sürdürür mi? Gönderen : Ahmet03.11.2021, 08:43

Yatırım holdingler, başka firmalara yatırım yapan ve gerçekleştirdikleri bu faaliyetlerden kâr elde etmeyi hedefleyen şirketlerdir. Gerçekleştirilen yatırımlar halka açık şirketlere yönelik olabileceği gibi kapalı firmalar da olabilmektedir. Öte yandan belli sektörlere yönelik yatırımların olması da mümkündür. Geçmişte borsada yatırım ortaklığı şeklinde kurulan birçok firma arzu edilen gelir ve kârı borsada elde edemeyince faaliyet alanı değiştirerek yatırım holdingine dönüştü. Bu şekilde faaliyet alanlarını genişletme imkanı buldular. Atlantis Yatırım Holding de bu kapsamda değerlendirmeli. Şirket, yatırım ortaklığı olarak faaliyet yürüttüğü sırada 2012 yılında yatırım holdingine dönüştü. Balkaney Gıda ile Or-Na Tarım Ürünleri isimli iki firmanın yüzde 100 hissedarı konumunda bulunuyor. Ayrıca Naviga Tekstil’in yüzde 50,20’sine sahip. Şirket son iki yılda kâr açıklasa da güçlü bir kârlılığa sahip olmadığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Firmanın toplam birikmiş geçmiş yıl zarar ise 9,7 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Güçlü bir mali yapıya sahip olmayan firmanın hisseleri Yakın İzleme Pazarı’nda yer alıyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket geçtiğimiz şubat ayında yüzde 200 bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Böylece 8 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 24 milyon TL’ye yükseltmek istemekte. Ancak geçen süre zarfında konuyla ilgili yeni bir açıklama gelmedi. Ekim ayında da kayıtlı sermaye tavanının güncellenmesi için SPK’ya başvuruda bulundu.

ATLANTIS YATIRIM HOLDING ATSYH

Alış0,00

Satış50,75

Gün İçi En Düşük51,90

Gün İçi En Yüksek52,50

PD/DD22,00

FK52,32

Fiyat50,75

Değişim-3,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI