SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBAĞLI İŞTİRAKİ TAHIL VE BİTKİSEL YAĞ DEPOSU YAPACAK-
SORU : Elimde 500 tane Tekfen Holding hissesi var. Ocak ayında almıştım. Daha maliyetimi yeni geçti. Çok bekledim. Size ne yapmalıyım? Gönderen : Fikret Yıldırım18.09.2023, 18:07

Hisse senetlerinin alınma gayeleri uzun vadeli beklentilerle ilgili olduğunda kısa zaman aralıklarındaki düşüşler anlamını yitirir. Ancak şirketle ilgili bir hedef konmadan sadece piyasadaki genel çıkışa güvenerek kısa süreliğine alınan hisse, güçlü bir yapıya sahip olsa da risk içerecektir. Nedeni de hisselerin hiçbir zaman düz bir çizgiyle hareket etmemeleriyle alakalıdır. Tekfen Holding, geçtiğimiz ocak ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 50,35 TL’ye kadar çıktıktan sonra piyasanın genel seyriyle uyumlu şekilde geriledi. Bununla birlikte mayıs ayından bu yana da yükselen yönüyle dikkat çekiyor. Son işlem gününde de kapanışını 68,40 TL’den gerçekleştirdi. Hisse Ekim 2021’de en düşük seviyesi 12,02 TL’ye kadar geriledikten sonra yukarı yönlü dalgalı bir seyir izlemekte. Geride kalan son iki yılda kârda büyüme olmasına rağmen son açıkladığı 2023 altı aylık dönemde yine düşen bir kâr söz konusu. Firmanın düzenli bir büyüme sergileyebilmesi hissenin de daha güçlü bir çıkış gerçekleştirmesine imkan verecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli açıklama ise yüzde 99,98 oranında bağlı iştiraki Toros Tarım ile ilgili. Firma geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı açıklamada Toros Tarım’ın terminalcilik faaliyetinde global ve yerel rekabete uyum sağlayabilmek için Ceyhan tesislerinde yaklaşık 12 milyon dolar tutarında, Tahıl Depo Yatırımı ile yaklaşık 15 milyon dolar tutarında, Bitkisel Yağ Tank Yatırımı yapma kararı alındığını belirtti.

TEKFEN HOLDING TKFEN

Alış0,00

Satış50,25

Gün İçi En Düşük48,44

Gün İçi En Yüksek50,70

PD/DD0,86

FK0,00

Fiyat50,25

Değişim2,97%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI