SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası30 MİLYON LİRA TUTARINDA TEŞVİK ALDI-
SORU : Önümüzdeki aylar için Tukaş hakkındaki görüşlerinizi paylaşabilir misiniz? Gönderen : Zeki Harmancı01.01.2023, 12:14

Borsada doğru şirketlerin tercih edilmesi halinde uzun vadede yüksek kazançlar elde etmek de mümkün olabilmektedir. Bu nedenle kısa süreli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi doğru bir yaklaşımdır. Tukaş hissesine de bu çerçevede bakmak gerekir. Hissenin fiyatı geride kalan dört yılı geçkin sürede ciddi çıkış sergiledi. Kuşkusuz bunda şirketin mali yapısındaki olumlu performansın etkisi bulunuyor. Ekim 2018’de düzeltilmiş verilerle 71 kuruşa kadar inen hisse geçen zaman diliminde ciddi bir çıkış sergiledi. Pandemi sürecinde hisseye yönelimde ivme artışı yaşanırken sonrasında 2021 yılında kâr satışları etkili oldu. 2022’nin şubat ayından itibaren ise gerçekleşen hareketle birlikte tekrar yönünü yukarı çevirdi. Geçtiğimiz aralık ayında da en yüksek 25 TL’ye kadar çıkan Tukaş, son işlem günü olan 30 Aralık 2022 günü kapanışını 22,56 TL’den gerçekleştirdi. Ekim 2018’den bu yana hissedeki değer artışı yüzde 3.077 oldu. Tukaş geride kalan dört yılda sürekli artan bir kârlılık ile hareket ediyor. Yatırımcısı ile paylaştığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında da büyüme sürüyor. Son mali tablolarına göre kâr artı yüzde 1.146. Bu ivmenin yıl sonu mali tablolarında da gözlenmesi şaşırtıcı olmayacak. Mali performansındaki olumlu seyir hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Torbalı tesislerindeki güneş enerjisi santrali yatırımıyla ilgili. Firma üretim tesisine 3,9 MW gücünde Çatı Güneş Enerji Santrali yatırımında bulunacak. Bu yatırımla ilgili 30 milyon TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi aldı.

TUKAS TUKAS

Alış0,00

Satış8,84

Gün İçi En Düşük8,42

Gün İçi En Yüksek8,93

PD/DD1,39

FK3,21

Fiyat8,84

Değişim4,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI