SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıARSASINI DEĞERLENDİRECEK-
SORU : Tukaş hissesinde yüzde 6 zarardayım. Bu hisseyle ilgili görüşünüz nedir? Gönderen : Alpaslan Şahin09.03.2021, 21:57

Mayıs 2020’de zirvesi 17,80 TL’ye kadar yükselen Tukaş, sonrasında hızlı bir gerileme yaşadı. Haziran ayından bu yana ise arada yukarı atakları olsa da yatay seyir öne çıkıyor. Hisse son işlem günü olan 9 Mart 2021 günü ise kapanışını 8,71 TL’den gerçekleştirdi. 2019 faaliyet döneminde kârında ciddi bir sıçrama yaşayan şirketin son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda da artış sürüyor. Önemli bir değişim olmaması halinde firmanın yıl sonunda da kârını artırdığını gözlemlemek mümkün olabilecek. Firmayla ilgili yakın tarihli açıklama ise Turgutlu’daki arsası ile ilgili. Açıklamada sanayi imarlı arsanın imar planı değişikliği neticesinde konut, ticari ve özel okul alanına dönüştürüldüğü belirtildi. Şirket Yönetim Kurulu ise geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirdiği toplantıda arsanın satılması ya da üzerinde proje geliştirilmesi yönünde bir çalışma yapılmasını kararlaştırdı. Hangi yolun tercih edileceği ise ilerleyen süreçte netlik kazanacak. Şirket şubat ayında yaptığı açıklamadaysa ortaklık görüşmeleri ve alternatif seçenekleri değerlendirmek amacıyla Garanti Yatırım’ı yetkilendirdi. Bilanço verileri son yıllarda elde ettiği kârla geçmiş yıl zararlarının azaldığını gösteriyor. En son kamuyla paylaşılan 2020 dokuz aylık bilançosunda geçmiş yıl zarar toplamı 25 milyon TL’ye indi. Kârın devamı özvarlık yapısını da güçlendirdi ve rakam 2019 yılında sermayenin üzerine çıktı. İvmenin devam etmesi şirketin mali yapısının güçlenmesini sürdürmesine olanak vereceği gibi hisseye olan ilgiyi de canlı tutabilecektir.

TUKAS TUKAS

Alış0,00

Satış8,39

Gün İçi En Düşük8,07

Gün İçi En Yüksek8,38

PD/DD1,32

FK3,04

Fiyat8,39

Değişim3,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI