SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATIRIMI HAKKINDA BİLGİLENDİRMELİ -
SORU : Tukaş ile ilgili tahsis edilen arsa üzerine 525 milyon TL tutarında yatırımı nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşleriniz için teşekkürler. Gönderen : Tahir Kenser09.06.2020, 10:51

Tukaş, tedbirlerin sıkı uygulandığı pandeminin ilk döneminde tüketicilerin gıda üreticilerine yönelik gösterdiği ilgiyle birlikte hızı yükselen firmalar arasında yer aldı. Hisse, 18 Mayıs 2020 günü en yüksek 17,80 TL’ye kadar çıktıktan sonra gelen satışlarla birlikte hızla geriledi. Haziran ayının ilk haftası 7,70 TL’ye kadar inen hisse, şimdilerde ise 9,42 TL seviyelerinde işlem görüyor. SPK ise piyasa dolandırıcılığı kapsamında yaptığı inceleme neticesinde hissede 18-29 Mayıs tarihleri arasındaki düşüş sürecinde aralarında firmanın büyük ortağının da bulunduğu üç kişi hakkında alt ay boyunca işlem yasağı getirdi. Alınan bu karar sonrasında hissedeki sert düşüş durdu. Halihazırda mevcut fiyat seviyesi ise koronavirüs salgını ile ilgili tedbirlerin hayata geçirildiği mart ayındaki dip seviyelerde bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak firmayla ilgili yakın tarihli kamuyla paylaşılan önemli gelişme ise gerçekleştirilmesi düşünülen yatırımla alakalı. Şirket Yönetim Kurulu, 8 Haziran 2020 günü aldığı kararla Niğde Bor Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 186.998 metrekare arsa üzerine salça ve sebze konservesi üretimine ilave dondurulmuş gıda üretimi yapılacağını duyurdu. Açıklamaya göre tesis 525 Milyon TL’ye mal olacak. Yatırım teşviki için gerekli başvuruların yapılacağı belirtilirken tesisin 2021 yılında üretime geçmesi hedefleniyor. Henüz geçmiş yıl zararlarını kapatamamış olan şirketin açıklanan bu yatırımı nasıl finanse edileceği konusunda detay bilgi bulunmuyor. Bu da yatırımın süresinde tamamlanma olasılığını riske ediyor. Ayrıca yatırımın tamamlanması halinde firmaya katkısının ne boyutta olacağına dair bilginin olmaması yatırımcının ilerleyen süreçteki beklentisini netleştirememesine yol açmakta. Konuyla ilgili detay bilgi gelmesi önemli.

TUKAS TUKAS

Alış0,00

Satış8,08

Gün İçi En Düşük8,06

Gün İçi En Yüksek8,37

PD/DD1,27

FK2,93

Fiyat8,08

Değişim-2,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI