SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası24,5 MİLYON EUROLUK DAVA TEMYİZ AŞAMASINDA -
SORU : Bagfaş nihayet çıkar gibi oldu. Zararı biraz olsun kapadık. Çok bekledik. Acaba daha ne kadar yükselir? Gönderen : Engin Karakaş01.08.2023, 19:59

Borsada gerçekleştirilen işlemlerde kısa vadeli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi olası riskleri bertaraf etmeye imkan tanır. Neticede şirket güçlü bir mali yapıya sahip olsa dahi kısa vadede her zaman için değer kaybı yaşaması olasıdır. Uzun vadede ise belirleyici unsur şirketin mali yapısıdır. Bu nedenle firmanın gelir ve kâr büyümesi takip edilerek uzun vadede yönelimini belirlemek mümkün olabilmektedir. Bagfaş son iki yılda kârını artıran bir yapıya sahip. Bununla birlikte son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde zarar ettiği gözleniyor. Firmanın cirosundaki zayıf seyir esas faaliyetlerinden ötürü zarara dönmesine yol açtı. Finansman gelirlerindeki düşüş ise zararın büyümesinde önemli bir etken oldu. Yılın kalan zamanında da cironun büyütülememesi zararın devamında önemli bir faktör olacaktır. Hissenin fiyatı geçtiğimiz aralık ayında düzeltilmiş verilerle zirvesi 47,62 TL’nin ardından geriledi. Son üç ayda yatırımcı ilgisinin yükselmesi neticesinde kapanışını 32,50 TL’den gerçekleştirdi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise ThyssenKrupp firması ile arasında görülmekte olan dava ile ilgili. Uluslararası Tahkim Mahkemesinde Bagfaş’ın aleyhine sonuçlanan yargılama neticesinde şirketin 24,5 milyon euro ödemede bulunmasına karar verildi. Türkiye’de açılan tanıma davası ise temyiz aşamasında bulunuyor. Şirket ise ödemeye dair mali tablolarında gerekli karşılığı ayırdığını belirtti. Mevcut durumda temyizin sonucu bekleniyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BAGFAS BAGFS

Alış0,00

Satış25,02

Gün İçi En Düşük24,40

Gün İçi En Yüksek25,20

PD/DD0,72

FK0,00

Fiyat25,02

Değişim1,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI