E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZülfü Livaneli'den UNESCO'ya Kaz Dağları mektubu---

Zülfü Livaneli'den UNESCO'ya Kaz Dağları mektubu

Zülfü Livaneli'den UNESCO'ya Kaz Dağları mektubu
03 Ağustos 2019 - 17:34 borsagundem.com

Zülfü Livaneli, UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay'a yönelik bir mektup kaleme aldı ve Kanadalı bir şirket tarafından altın arama çalışmaları yürütülen Kaz Dağları'nı korumak için acil eylem çağrısı yaptı

Sanatçı Zülfü Livaneli, Kanadalı bir şirket tarafından altın arama çalışmaları yürütülen Kaz Dağları için UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay'a yönelik bir mektup kaleme aldı.

1996-2017 yılları arasında UNESCO İYİ Niyet Elçisi ve Genel Müdür Danışmanlığı görevlerini yürüttüğünü hatırlatan Livaneli, şöyle devam etti:

"İlk önce yeni görevinizden dolayı sizi tebrik etmek, ikinci olarak Türkiye'nin Kuzeybatı bölgesinde bulunan dünyanın doğal ve kültürel mirası olan Kaz Dağları'na (ünlü mitolojik adı İda Dağı) karşı işlenen suça dikkatinizi çekmek istiyorum.

Üzülerek belirtmeliyim ki bir Kanada firması burada yakın zamanda yaklaşık 200 bin ağaç kesti. Firma bu güzel cenneti yok edecek siyanür kullanımı yöntemiyle altın çıkarmayı planlıyor. Milyonlarca insanın protestolarına rağmen, firma projesine devam etmektedir. Bu durum dünyamızın maddi ve manevi mirasına bir saldırıdır.

Sizin hükümetler arası bir kuruluş olarak bu tür konularda yaptırım gücünüzün sınırlı olduğunu biliyorum. Ancak tarihi İda Dağımıza ve İda Dağı'nın yerli halkına yapılan bu imha hareketi karşısında, uluslararası kamuoyu farkındalığı oluşturmak için yardımınıza ihtiyacımız var. Lütfen bu mektubumu UNESCO ideallerinin hatırlatılması ve acil eylem için bir çağrı olarak kabul edin."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Firdes ODEMIR05 Ağustos 2019 01:16

    UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay'a, Zülfü Livaneli'nin yazdigi mektubuna destek oldugumu bildirdim. Doğa katliamının önüne geçelim. 

  • ALAATTİN CAMGÖZ04 Ağustos 2019 18:44

    almanya dünya daki altın sektörünün tek hakimi.çoğu yerde bunların kontrolünde.ileride altın madeni çıkartıp başına bela olabilecek ülkelerdeki kişileri para karşılığında satın alarak hakimiyetini sürdürmektedir.sana soruyorum livaneli denilen kişi, sen neden dünya nın çeşitli yerlerinde daha doğayı bozucu şartlarda çıkarılan altın madenlerini işleten güçlü ülkeleri eleştirmiyorsunda bizi eleştiriyorsun.seni her bu ülkede tanırlar.hemde iyi şekilde .sen ve senin gibilere kanıp tüm mademleri çıkartmayalımda hepsini yurt dışındanmı alalım.bu da ülkesini seven vatansever görünür sordan.adam ülkesine kurşun sıkıyor altın kartellerinin sözcülüğünü yapmaktadır.

  • Ryu ken 04 Ağustos 2019 15:40

    Dolar 5.55 e nasıl düştü sanıyorsunuz? Al gülüm ver gülüm....hadi hayırlı traşlar...

  • Mahallenin Delisi04 Ağustos 2019 10:45

    Yahu orada eşsiz bir doğa var bu katlediliyor doymak bilmeyenler tarafından bizim burada yorumlara bak hele! Bre düşünce özürlü çıkan ya da çıkarılacak altının sana bir krş katkısı olmayacak! Bak bakalım güney afrikada altın, elmas vs çıkarılan madenlerden oradaki halka faydası olmuş mu? Yani sen SEFİL HAYATINA aynen devam edeceksin üstüne doğan katledilecek...

  • Aydın USTAOĞLU03 Ağustos 2019 22:58

    Özlem Çerçioğlu AYDIN MEYDANINDAKİ yüzlerce , asırlık tarihi ağacları keserken niçin sustunuz. Şimdi orası koskoca beton ve betonlu havuz...

  • BİR DOST03 Ağustos 2019 22:41

    20-25 YIL ÖNCE Ülkede sanatçı yetişmemesinin nedenini şimdi anlıyorum. TRT' CHP sporlular tarafından istila edildiği için Bu tip insanların iki şarkı söyleyerek sanatçı oluyordu. O dönem TRT'nin sanatçıları bunlar yasaklı insanlar ise, Orhan Gencay, Ferdi Tayfur gibi insanlardı vay boşa geçen yıllarımıza vay....  

  • Vah canım 04 Ağustos 2019 18:31

    Boşa geçmiş yılların.Tüh be arabesk kaset CD de mi dinleyemedin.🤣🤣🤣

  • Bak sen....04 Ağustos 2019 00:09

    Senden dost değil olsa olsa düşman olur... vatan toprağı gitmiş tarih yok olmuş sizin gibi rantiyeci ampul kafalıların umrunda mı, sen iyisi mi git arabesk dünyanda yaşa..

  • gobel6603 Ağustos 2019 21:54

    Zülfü Livaneli'de bu konudan şikayet ettiğine  göre bu proje kesinlikle Türkiye için stratejik öneme sahip demektir. Bakanlık bu projenin kaz dağlarında olmadığını, siyanürle altın çıkarılmadığını açıklamasına rağmen bu arkadaş tersini iddia ediyor. Bu arkadaş CHP millet vekili oldu bir kaç şarkı söyledi şunu sormak lazım bu ülke bakışına bu güne kadar ne katkın oldu? hiç bu ülke bakışı için uluslar arası bir öğüte mektup yazdın mı? ben duymadım. Bu ülkenin asil milli insanları uyanık olmalı, spekülasyonlara alet olmamalı. Bu tür insanlar hem  bu  ülkenin ekmeğini yedi hem başka ülkelere hizmet etti. Bizler daha fazla bu duruma alet olmamalıyız. 

  • gobel6604 Ağustos 2019 10:47

    K.z kafalıya bak, iki twiter okuyunca kendini okumuş, iki çekince kendini aydın, orasını burasını açınca kendisini ilerici sananlardan. Bu arkadaşın ne itibarı var da ben suikastını yapayım.

  • Katliam var# Kazdağları hepimizin 04 Ağustos 2019 10:02

    Daha bir tane kitap alıp okumamış embesiller itibar suikasti yapmaya çalışıyorlar

  • Kaz dağları yağmalanıyor 04 Ağustos 2019 08:13

    Kanadalı bir şirket kendi ülkesinde değil de niye bizim ülkemizde ağaçları yok ederek doğayı katlederek anltın arıyor bir düşün derim. Tabi düşünen biriysen. Hani toprağına suyun akışına ölüyordunuz ya ne oldu. Yoksa ölü taklidi mi yapıyordunuz...

  • HALİL TÜRK03 Ağustos 2019 20:43

    zülfi divaneli her iyi tanırlar.ben şahsa soruyorum.dünya nın diğer ülke dağlarında da altın çıkarılmaktadır.bunlarıda o zaman durdurtsun.bu adam vatanını seven birisi olmadığını düşünmekteyim.altın toprağın altında mı kalsın.diğer ülkeler çıkarırken sesin çıkmıyor biz çıkarıncamı çıkıyor seni. bu diğer yabancı tekel altın madeni çıkartanların adamı gibi hareket etmiştir.

  • Kazdağları hepimizin 04 Ağustos 2019 10:05

    Diğer ülkeler senin ülken mi.Yok edilen ormanlar senin ülkende değimi.Alllah önc e merhamet sonra da akıl versin kullarına.

  • Bb03 Ağustos 2019 19:47

    Aynısını Bodrum içinde bekliyoruz. Bodrum’u katledenler için neden sesiniz çıkmıyor çünkü ordan para kazanıyorsunuz burdan para kasıyorsunuz yazıklar olsun birde sizin kitaplarınızı ve müziklerinizi dinliyorlar

  • Ali03 Ağustos 2019 19:08

    Başka konularda da böylesine hassas olsanız,

  • Hasanby03 Ağustos 2019 17:59

    Sanatçılar kadar memleket değerlerine sahip çıkan kalmadı anlaşılan

  • abdullah 1103 Ağustos 2019 20:43

    ne sanatçısı ahlak bozguncuları artık sanatçı olmuş toplum bunlara mı değer vermeye başlamış demek ki bu toplum ahlak bozguncularına santçı diye prim vermeye başlamış sen kimi kime şikayet ediyon memleketin zenginliklerinden halkı istifade ettirmeye çalışmayandan daha rezili varmı. soyunarak gençliğin enerjisini çalan sanatçı bozuntularına kimsenin birşey dediği yok insanlığın ahlakı maneviyatı bozuluyor gençlikte enerjileri tükenen gençler hep hasta ağaç dikilir ama ahlak ve maneviyat olmazsa insan insan olmaz