E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZamanaşımında son gün 15 Haziran---

Zamanaşımında son gün 15 Haziran

Zamanaşımında son gün 15 Haziran
13 Şubat 2014 - 16:34 borsagundem.com

Bankalar, sigorta ve emeklilik şirketleri hak sahiplerini ilanla uyarıyor

Sigorta, emeklilik şirketleri ve bankalar, 2013’te 10 yıllık süresi dolan ve “Hak sahiplerince aranmayan mevduat, emanet ve alacakları” için, ilan yoluyla ‘Gelin, paranızı alın” duyurularına başladı. Türkiye Sigorta Birliği tarafından “Paranız Bizde Kalmasın” başlığıyla yayınlanan ilanda, “Birlik üyesi sigorta ve emeklilik şirketleri ile özel kanun hükümleri dahilinde sigorta faaliyetinde bulunan kuruluşlar tarafından hak sahiplerine ödenmesi veya iade edilmesi gereken her türlü prim ve tazminat tutarlarında zaman aşımına uğrayanlar, aşağıda unvanları belirtilen kurum ve kuruluşların web adresleri üzerinden 31 mayıs 2014 tarihine kadar sorguya hazır tutulacaktır” denildi. Zaman aşımına uğramış alacaklarla ilgili olarak,  alacağın doğduğu şirkete 15 Haziran 2014 tarihine kadar başvurulmaması halinde, bahse konu alacağın Güvence Hesabı’na devredileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur” denilen ilanda 34 şirketin ismi ve internet sitesi adresleri de yer aldı.

Yapı Kredi Bankası’nca yayınlanan “2013 yılında zaman aşımına uğrayan kıymetler” başlıklı ilanda ise “Yapı Kredi bünyesinde, son işlem tarihinden itibaren 10 yıldır hareket görmemiş ve bu nedenle 2013 yılında zaman aşımına uğramış, mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ma devredilecektir. Size ait bir kıymet bulunması durumunda, nezdinizdeki belgeler ve geçerli kimlik belgesi ile birlikte 15 Haziran 2014 tarihine kadar en yakın Yapı Kredi Şubesi’ne uğrayabilirsiniz” denildi.  İlanda ayrıca, “2 Ekim 2006 tarihi itibarıyla Koçbank A.Ş. bünyesindeki kıymetler Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’ye devredildiğinden uygulama kıymetler için de geçerlidir” uyarısı yapıldı.

Fibabanka ise, “2014 yılında mevduat, emanet ve alacakları zamanaşımına uğrayan müşterilerimize yönelik önemli duyuru” başlığı altında özetle şu uyarıyı yayınladı: “Bankamız web sitesinden ulaşabileceğiniz listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin 16 Haziran 2014 tarihine kadar bağlı bulundukları şubeye kimlik belgeleriyle başvurmamaları durumunda, söz konusu yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat bakiyeleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)