E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYüzde 12.5 zam için imzalar atıldı---

Yüzde 12.5 zam için imzalar atıldı

Yüzde 12.5 zam için imzalar atıldı
19 Mart 2017 - 08:04 borsagundem.com

Bakan Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle personel ücretlerine ortalama yüzde 12.5 zam yapıldığını belirtti.

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle personel ücretlerine ortalama yüzde 12.5 zam yapıldığını belirterek, "Bugün itibarıyla bin 859 lira olan taban aylığı 2 bin 30 liraya, bin 718 lira olan taban aylığı ise bin 960 liraya çıkarılmış bulunuyor" dedi.

Bakan Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Koop-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı. Yapılan çalışma çerçevesinde, 2017, 2018, 2019 yıllarını kapsayan ve yaklaşık 5 bin personeli ilgilendiren bir sözleşmenin uzlaşmayla neticelendirildiğini anlatan Çelik, "Yapılan sözleşmede, personel ücretlerine ortalama yüzde 12.5 zam yapılmış bulunmaktadır. 2018 yılında da taban aylığı farklılığı, ortadan kalkmış olacak. Sözleşmenin kooperatifimize toplam maliyeti, 62 milyon lira civarındadır" diye konuştu.

Emeğin son derece kutsal olduğunu vurgulayan Çelik, çalışanları mağdur etmeyecek koşulları oluşturmanın da kendi görevleri arasında yer aldığını kaydetti. Sendika ve kooperatif yöneticilerinin bütün unsurları dikkate alarak yaptığı çalışmanın takdire şayan olduğunu dile getiren Çelik, toplu iş sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)