E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan’da ülke çapında karantina kararı---

Yunanistan’da ülke çapında karantina kararı

Yunanistan’da ülke çapında karantina kararı
05 Kasım 2020 - 13:53 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, corona virüsü önlemleri kapsamında ülke genelinde karantina kararı aldıklarını açıkladı. Karar 7 Kasım'da uygulanmaya başlanacak

Korona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, vaka sayıları da hiç olmadığı kadar hızla artmaya başladı. İkinci dalga pek çok ülkeyi sıkı önlemler almaya iterken, komşu Yunanistan da o kervana dahil oldu.

Başbakan Kiryakos Miçotakis ülke genelinde karantina kararı aldıklarını duyururken, “Bu sert önlemleri geç olmadan uygulamayı seçtim” ifadelerini kullandı.

Üç hafta süreyle uygulanacağı belirtilen karantinanın 7 Kasım’da yürürlüğe gireceği açıklandı.

MARKET, ECZANE VE İLKOKULLAR AÇIK
Karantina kapsamında mağaza ve alışveriş merkezlerinin kapatılacağı, yalnızca gıda amaçlı marketlerin ve eczanelerin açık kalacağı öğrenildi. Vatandaşların dışarı çıkmasına zaman sınırlaması getirileceği, ilkokul seviyesi dışındaki okulların da eğitime ara vereceği belirtildi.

Çarşamba günü 2 bin 646 yeni vaka tespit edilen Yunanistan’da salgın başından bu yana en yüksek seviye görülmüştü. Toplam 46 bin 892 vakanın olduğu ülkede 673 kişi hayatını kaybetti.

Yerli Kovid-19 aşısının ilk dozu vuruldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)