E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye’den Doğu Akdeniz'de sondajı durdurmasını isteği---

Yunanistan, Türkiye’den Doğu Akdeniz'de sondajı durdurmasını isteği

Yunanistan, Türkiye’den Doğu Akdeniz'de sondajı durdurmasını isteği
04 Mayıs 2019 - 23:21 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara’nın Kıbrıs Rum Kesimi'nin münhasır ekonomik bölgesinde sondaj yapma kararını kınayarak bu faaliyete son verilmesini talep etti.

Türkiye’nin sondaj gemisi Fatih’i Kıbrıs Rum Kesimi'nin münhasır ekonomik bölgesine göndermesi üzerine yazılı açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara’nın bölgede sondaj yapma kararını kınayarak bu faaliyete son verilmesini talep etti.

Bakanlığın açıklamasında, “Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgesinde yasadışı sondaj yapma kararını kınıyoruz. Türkiye’yi bu yasadışı faaliyetlerine derhal son vermeye, tüm Kıbrıs halkının yararına egemen Kıbrıs Cumhuriyeti’nin öz haklarına saygı göstermeye ve bölgedeki istikrarı baltalayan eylemlerden kaçınmaya, ayrıca Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı çözümü ile ilgili görüşmelere yeniden başlamaya çağırıyoruz” dendi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) ‘soğukkanlı duruşunun’ takdir edildiği açıklamada, “Yunanistan, Avrupa Konseyinin Mart 2018 tarihli sonuçlarının içeriğini ve Avrupa Birliği’nin (AB) müteakip tutumlarını hatırlatıyor ve ileride atılacak adımlar konusunda Kıbrıs ile ortak ve müttefikleriyle sürekli iletişim ve koordinasyonu sağlıyor” ifadelerine yer verildi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ05 Mayıs 2019 20:44

    BİZİMKİLERİN PETROL ARAMASI YAPSIN FAKAT BUNA ÜMİDİNİ TAM OLARAK BAĞLAMASIN.BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY YEMEYECEĞİZ İÇMEYECEĞİZ GEREKİRSE AÇ KALACAĞIZ GEKEKİR İSE AZ UYUYACAĞIZ ELEKTRİKLİ KAMYON VE OTOMİBİLLERİ ACİLEN HAYATA GEÇİRİP ÜRETMELİYİZ VE PİYASADAKİ TÜM ARACLARI KISA YILLAR İÇİNDE GERİ ÇEKİP BUNLARI GEKİR İSE KAR ETMEDEN PİYASAYA VERMELİYİZ.YOKSA İŞİMİZ ZOR.DIŞDAN VE İÇTEN MUHALEFET BİLE BU ÜLKEYİ YIKMAYA CALIŞTIĞINI GÖRMEKTEYİZ.

  • hayde05 Mayıs 2019 22:30

    sanki tokuz..sanki haftada 60 saat çalışmıyoruz.. sanki çok maaş alıyoruz... sanki hep geziyoruz... yahu biz gereğini yıllardır yapıyoruz.. sorun bizde deil.

  • akıl hocası05 Mayıs 2019 19:50

    nasip te varsa bulunur biz de ucuz benzin dizel alırız inşallah.

  • ..05 Mayıs 2019 12:29

    sismik araştırma yapan barbaros, araştırdı gezdi durdu boşboş. ne oldu ? sismika raştırma ile yeraltı madenleri arandı yılalrca. şimdi 2011 gçkore yapım bu gemi var elimizde. derinelre sondaj yapabiliyor. ama malesef matematiksel oalrak yılda 2 sondaj şansı var, 3 olması bile çok zor. bu işler öyle basit yahdaa ver mehteri olacak işler değil. hangimiz tv gazetelrede barbarosun kktc açıklarında yıllardır maden aradığını görmedık ? ne buldu ? hç bişe... bu fataih yapı ve tarz olarak başla 5 -6 nesil stasurunda sondaj gemilerinden. sağlam antalyada bir deneme yaptı sanırsam olmadı. şimdi daha derinelre geçiyor, ama malum personelde tecrübeside pek yok. deneme/yanılma yöntemi şuan bu işler. meyveler ne zaman çıkart ortaya? kaynak ne kadar verilir ? bilinmez

  • yunus05 Mayıs 2019 18:26

    Bide yazarken imla kurallarına dikkat  etsen.. Ne  yazdıgın  anlaşılmamış. 

  • zorba 05 Mayıs 2019 12:10

    duvara bir çivi dahi çakamayan. ancak; ÇAMUR ATMADA uzman olanlar. kısaca bu ülkenin ÇAMUR ŞEVKETLERİ... hoş geldiniz !!!! SİZLERİ HATIRLIYORUZ. bundan birkaç yıl öncesine kadar, ''bunlar tankı nerden yapacaklar ? duron yapmak kim bunlar kim'' diyen mantık ellerinizdeki BALTALARLA yıkıma devam!!.....

  • Cego05 Mayıs 2019 07:07

    Laf olsun diye dandirik bir gemi ama 5 yıldır bir şey yok. Yok şöyle doğalgaza rastlandı böyle rastlandı hep hikaye

  • ...05 Mayıs 2019 20:07

    peki diğer yabancı ülkenin sondaj gemileri bulabildi mi ki bizim gemimize laf ediyorsun hadsiz yalaka

  • Ahmet 05 Mayıs 2019 09:03

    Aptal uyutma taktiği....

  • Nihat05 Mayıs 2019 06:28

    Durmak yok, sondaja davam!  

  • Kerim05 Mayıs 2019 03:01

    Akdenizde petrol ve gaz aramayip bulmaliz hemde cok acil 1 gemi ile de egil 4-5 gemi ile

  • Atinada görüşmek üzere 05 Mayıs 2019 01:59

    Kafamızı bozmayın. Atinada yaparız sondajı. Domuzdan post yunandan dost olmaz.

  • İçimdeki Yunanlar05 Mayıs 2019 01:08

    Chp ile aynı kafa değilmi.. Bizim içimizdeki yunanlılarda aihm ye başvurdular.

  • Fadil05 Mayıs 2019 11:05

    Hayal mi görüyorsun?

  • Talip 05 Mayıs 2019 09:05

    Aynaya bir bak kim de ne kafası var göreceksin her türlü hainliği yapın sonra chp ye çamur atın bu kadar yüzsüzlük pesssss......