E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş eğilimi devam etse de kar satışları yaşanabilir ---

Yükseliş eğilimi devam etse de kar satışları yaşanabilir

Yükseliş eğilimi devam etse de kar satışları yaşanabilir
13 Kasım 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif pozitif eğilime başlaması bekleniyor

Güne dün yükselişle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1.303,81 ile yeni tarihi zirvesini test ederken, gelen kar satışları ve yeni tarihi hacim rekoru ile günü %0,58 düşüşle 1.271,75’den kapattı. Bankacılık endeksi pozitif ayrışmasını devam ettirerek günü %0,11 yükselişle tamamladı. Yurtdışı borsalarda ABD seçimleri ve aşı haberi sonrası oluşan pozitif hava yerini kar satışlarına bıraktı.
Artan vaka sayıları sonrası ekonomilerin yeniden kapanma riskiyle karşı karşıya kalması ve ABD’den beklenen ek teşvik paketine yönelik belirsizlik, borsalarda kar satışlarını tetikledi. Fed Başkanı Powell artan vaka sayıları sonrası ekonomilerin kısa vadede zorlanacağını söylerken, mali teşviklerin gerekliliğine işaret etmeye devam etti.
Fed Başkanının açıklamaları sonrası yurtdışı borsalarda kar satışları devam etti. BİST’te ise sekiz günlük güçlü rallinin ardından tarihi zirve seviyelerden yurtdışına paralel kar satışları geldi. Ekonomi yönetimindeki değişiklikler sonrası yeni ekonomik program beklentileriyle TL varlıklarda oluşan ralli sonrası kar satışları devam edebilir. Artan vaka sayıları ve ABD ek teşvik paketinin uzaması yurtdışı borsalarda kar satışlarının devam etmesine neden olabilir.
BİST’te ise önümüzdeki hafta Perşembe günkü TCMB faiz kararı öncesi bir miktar kar satışı yaşanmasının sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Ortodoks politikalara dönüş sinyali sonrası piyasalar güçlü faiz artışı gibi bir aksiyon görmek isteyecektir. TL’de değer kazançları ve kısa vadeli pozitif ayrışma devam ediyor. Yabancı girişinin sınırlı da olsa tekrar geri dönmesi TL’deki toparlanma sürecini ilerleyen dönemde destekleyebilir. CDS’ler uzun süre sonra 400 seviyesi altına gerileyerek 395 seviyelerinden günü kapatırken, sert düşüş yabancı yatırımcıların yeniden TL varlıklara ilgi göstermeye başladığına işaret ediyor. VIX endeksi 26 seviyelerinde seyrederken, endeks 31 seviyesi altında kaldıkça ABD borsalarındaki satışların kısa vadeli kar satışı olarak kalması beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak kar satışları var. Endeksin güne hafif pozitif eğilime başlamasını beklerken, yükseliş eğilimi devam etse de endekste kar satışlarının yaşanabileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün USD/TRY paritesi, 7,6895-7,7158 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %1,45 oranında değer kaybıyla 7,7035 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %1,20 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün, on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %12,39-%12,75 seviyeleri arasında hareket ederek günü, önceki kapanışa göre 43 baz puan düşüle %12,44 seviyesinden tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)