E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor---

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor
13 Kasım 2020 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor

• Türkiye’de toplam korona virüs hasta sayısı 2.841 kişi artarak 404.894’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 88 kişi artarak 11.233’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 346.794.
• BioNTech firmasının kurucularından Profesör Dr. Uğur Şahin, dünya genelinde ilk aşının Aralık ayı ortalarında hastalara uygulanabileceğini söyledi.
Borsa İstanbul, Kıymetli Madenler Swap Pazarı'nı açıyor . Kıymetli Madenler Swap Pazarı 16 Kasım’da geçecek.
• Donald Trump, ABD'lilerin Çin ordusuna destek sağlayan Çin’li firmalara yatırım yapmasını yasaklamaya yönelik kararname imzaladı.
• Fed Başkanı Powell, Covid-19 vakalarındaki artışın ekonomik toparlanma için risk oluşturduğunu belirterek, "Virüs yayılırken, gelecek birkaç ay zorlu olabilir." dedi.
• Merkel ve RKI Başkanı Lothar Wieler yaptıkları açıklamalarda pandeminin gidişatı konusunda temkinli bir iyimserlik sergiledi. Merkel hedefin bir hafta içinde 100.000 kişide 50 yeni enfeksiyon vakası olması gerektiğini belirtti .
• Bloomberg News muhabiri Wasson'un Twitter üzerinden verdiği bilgiye göre Trump yönetimi, Kongre'deki Demokratlar ile sürdürdüğü korona virüs yardım paketi müzakerelerinden geri çekiliyor
• Moody’s, ekonomik toparlanmanın kırılgan olmaya devam edeceğini bildirdi.
• Asya ve ABD Piyasaları, artan korona virüs vaka sayıları ile geriledi.

Ne Olacak?

• İçeride Sanayi Üretim Endeksi, Perakende Satışlar ve TCMB Beklenti Anketi açıklanacakken, Euro Bölgesi’nde Dış Ticaret Dengesi, ABD’de ise ÜFE verisi ön planda olacak.
• Moody's, 18 Kasım'da Türkiye’nin 2021 yılı görünümünü değerlendirileceği bir webinar düzenleyecek
• G - 20 Maliye Bakanları bugün olağanüstü toplantı ile bir araya gelecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

TCMB Başkanlığına Naci Ağbal’ın, Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan’ın getirilmesi ile yükselişe geçen endeks, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiye dair Çarşamba günü yaptığı konuşmasında yeni dönem ekonomi vurguları iyi ve Merkez Bankası Başkanı ile Hazine ve Maliye Bakanı’nın her adımda yanında olacağı demeçleri ile yurt içi piyasalar adeta şaha kalktı. BİST100 endeksi özellikle bankacılık sektörü payları ile rekor üstüne rekor kırdı. Erdoğan’ın açıklamaları ardından Geçtiğimiz hafta 8,58 seviyesine kadar yükselen Dolar / TL, ekonomideki taşların yeniden yapılanması ile 7,74’e, Türk Lirası varlıklara talebin arttığını artarak uluslararası piyasada Türkiye'nin CDS'i 550 seviylelerinden 400'ün altına kadar geriledi. Küresel Piyasalar ise korona virüs aşısından gelen olumlu haberler ve ABD seçimlerinde her ne kadar Trump’ın yenilgiyi kabullenmese bile Demokrat aday Joe Biden’in seçimi kazanmasıyla belirsizliğin son bulması yukarı yönlü seyrin devamını sağlıyor.

Geçtiğimiz işlem gününe ABD vadelileri ve Asya Piyasalarındaki negatifliğe rağmen, %0,41 oranında yükseliş, 5,31 puan artış ile 1.284,52 seviyesinden başladı. Bankacılık sektörü payları geçtiğimiz iki günde olduğu gibi dün de yükselişine devam ederek endeksin yukarı yönlü devamlılığını sağladı. Öğleden sonra yurtdışı piyasaların negatife dönmesi ve endekse gelen sert satışlar ile endeks günü 0,58 oranında azalışla 1.271 seviyesinden tamamladı.

Dolar / TL tarafında ise, Türk Lirası yüksek volatiliteye rağmen güç kazamaya devam ediyor. Yabancı yatırımcıların TL'de spekülatif pozisyon almalarının önüne geçmek için daha önce uygulamaya alınan swap sınırlamalarının BDDK’nın yaptığı açıklama ile esnetilmesinin normalleşmeye dönüş algısını destekleyerek Dolar / TL’nin 8,10 seviyesine, sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fiyat istikrarına vurgu yapan mesajlarının gelmesi Dolar / TL’nin 7,80’li seviyelere kadar geri çekildiği görüldü. TCMB’nin 19 Kasım’da faiz artırımı beklentisinin kısa vadede TL varlıklarına güç katacağını düşünüyoruz. Kur’da 7,71 - 7,65 - 7,59 destek, 7,78 - 7,93 direnç seviyesi olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Periembe günü 1.440 - 1.487 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.450 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.930 adet artarak 476.676 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.360 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.473’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.427 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.462 ve 1.473 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.437 ve 1.427 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Vakıf Finansal Kiralama ve Peker sorusu

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

TL'de dolar karşısında değerlenme sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)