E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL'de değer kazanımı sürerken, salgın kaynaklı endişeler gündemde ---

TL'de değer kazanımı sürerken, salgın kaynaklı endişeler gündemde

TL'de değer kazanımı sürerken, salgın kaynaklı endişeler gündemde
13 Kasım 2020 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB'ye yönelik güç kazanan faiz artırım beklentileri ve ekonomide yeni döneme ilişkin olumlu değerlendirmeler Türk Lirası'nı desteklemeye devam ederken, yurt içindeki gelişme ve haber akışları yakından takip edilecektir. Küresel çapta ise aşı kaynaklı haber akışları ile salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini ve önemini koruyor. Bugün yurt içinde açıklanacak eylül ayı sanayi üretim rakamları 2020/3Ç büyüme tahminleri üzerinde etkili olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 10:00 Türkiye - Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
o 16:30 ABD - ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı olumlu haber akışının etkisiyle haftanın ilk yarısında yaşanan alıcılı seyrin ardından dün küresel hisse piyasalarında vaka sayılarındaki artış nedeniyle satıcılı bir fiyatlama etkili oldu. BIST-100 Endeksi gün içerisinde yukarı yönlü seyrini sürdürürken, öğleden sonra yaşanan kâr satışlarının etkisiyle günü %0,58'lik düşüşle 1.271,75 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,69 - 7,71 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,69'lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün güne yatay bir başlangıç yaptıktan pozitif tarafa geçen endekste öğleden sonra yeniden negatif tarafa geçildi. Küresel ölçüde artan vaka sayıları yeniden baskı oluşturmaya başladı. Dün bir kez daha hacim rekoru kırılan endekste öğleden sonra görülen satışlarında yüksek hacimlerle gerçekleşmiş olması olumsuz bir tablo oluşturdu.  Bugün endekste takip edeceğimiz ilk önemli destek ekim sonunda başlayan son yükseliş dalgasının geri dönüşünde %23,6 seviyesinin bulunduğu 1.255 olacak. Buranın altına sarkılması satışları hızlandırarak %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.224 civarını gündeme getirebilir. Yukarıda izleyeceğimiz ilk direnç 1.285 iken dün görülen tarihi zirve seviyenin bulunduğu 1.303 yeniden geçilecek olursa alımlar hız kazanabilir.

Piyasalar sanayi üretimi verisini bekliyor

Vakıf Finansal Kiralama ve Peker sorusu

TL varlıklarda olumlu hava devam ediyor

Piyasada hafif satıcılı açılış bekleniyor

Yabancıların en fazla aldığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ünal13 Kasım 2020 09:43

    Bankalarda düşüşler alım fırsatı. Spekülatörler birkere girdimi çanak yapmadan bırakmazlar.