E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYüksek volatilitede güvenli liman neresi?---

Yüksek volatilitede güvenli liman neresi?

Yüksek volatilitede güvenli liman neresi?
31 Mart 2023 - 17:29 borsagundem.com

Bankacılık kriziyle yükselen volatilite, yatırımcıları güvenli liman arayışına itiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları bankacılık kriziyle birlikte oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Yüksek volatilitenin haklim olduğu borsalarda yatırımcılar güvenli liman arayışına giriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wedbush Securities Analisti Dan Ives, bankacılık kargaşasının piyasa oynaklığını körüklemesiyle yatırımcıların yeni güvenli liman arayışına girdiğini ifade ediyor.

Güvenli liman statüsü

Insider’dan Ziya Salfiti’nin haberine göre, teknoloji hisseleri, kasvetli geçen 2022 yılının ardından bu yıl, özellikle Fed'in faiz artırımlarını sona erdirmeye yakın olabileceği beklentisiyle oldukça iyi bir geri dönüş sergiliyor. Wedbush Securities Analisti Dan Ives'e göre rallinin daha gidecek oldukça fazla yeri olabilir.

Bu süreçte, S&P 500 Endeksi’nde yer alan şirketler arasında, çip üreticisi dev teknoloji şirketi Nvidia yüzde 87 artışla 2023 yılının en iyi performansını sergilerken, onu yüzde 72 ile Meta ve yüzde 59 ile elektrikli araç (Elektrik Vehicle - EV) üreticisi Tesla izliyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi’nin de 2022 yılındaki yüzde 33’lük düşüşün ardından bu yıl şu ana kadar yüzde 18'den fazla yükseldiği görülüyor.

Yüzde 20'nin üzerinde artış beklentisi

2023 yılında teknoloji sektörü için yüzde 20'den fazla bir artış öngören ve yılbaşındaki tahminini yineleyen Wedbush'tan Ives'e göre teknoloji hisselerinin hala oldukça ‘iyi bir yükseliş potansiyeli’ bulunuyor; bu da teknoloji hisselerinin yukarı yönlü seyrini devam ettirebileceği anlamına geliyor. Ives’e göre, teknoloji hisseleri, bu ayın başlarında patlak veren bankacılık kargaşası sayesinde diğer varlıklardaki son dalgalanmadan ürken yatırımcılar için güvenli bir liman statüsü kazanmış gözüküyor.

Wedbush’ta genel müdür ve kıdemli hisse senedi araştırma analisti olan Ives, yatırımcılarıyla paylaştığı notta, “Birçok yatırımcıya 'Alacakaranlık Kuşağı’ yorumu gibi görünse de, teknoloji hisseleri, dev teknoloji hisselerinin, yaşanan dinamiğin önemli bir yararlanıcısı olmasıyla yatırımcıların yeni güvenli limanı haline geldi” diyor.

Apple ve Tesla

Ives, Silicon Valley Bank ve Signature Bank gibi bir dizi banka iflasının bu ay finans sektöründe bir istikrarsızlık dalgası başlatmasının ardından, yatırımcıların Fed'in faiz artırımlarını yakında durduracağına dair öngörülerinin de kuvvetlendiğini sözlerine ekliyor.

Artan borçlanma maliyetleri, bu tür işletmelerin gelecekteki kazanç potansiyelleri ve dolayısıyla değerlemeleri üzerinde baskı oluşturma eğiliminde olduğundan, faiz oranı artışlarının sona ermesi teknoloji hisseleri için oldukça olumlu anlamlar ifade ediyor. Teknoloji firmalarının maliyetleri düşürerek verimliliği artırmaya yönelik son çabalarının da borsa çekiciliğini artırdığı gözleniyor.

Ives, yorumunda, “2023 yılı rakamları, yönetim ekipleri tarafından riskten arındırıldı ve bu teknoloji hisseleri yetersiz derecede sahiplendi ve bizce hala değerinin altında seyretmeye devam ediyor” diyerek, teknoloji hisselerindeki yükselişin süreceğinin altını çiziyor.

Ives, Apple’ın Wedbush'un bu yılki en iyi teknoloji seçimi olmaya devam ettiğini ve Tesla'nın bu listede ikinci sırayı aldığını da sözlerine ekliyor.

Teknoloji hisseleri, ABD borsalarını taşıdı

 

Teknoloji hisselerinde 'sat sinyali'

 

Teknoloji hisselerinde ralli bitse de o segment yükselişini sürdürecek

 

"Yatırımcılar teknoloji hisselerinde satış baskısına hazır olmalı"

 

Durgunluk senaryoları yatırımcıları güvenli liman arayışına itiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)