E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Yoğurt Kralı'na Küresel Liderlik Ödülü---

'Yoğurt Kralı'na Küresel Liderlik Ödülü

'Yoğurt Kralı'na Küresel Liderlik Ödülü
05 Kasım 2015 - 04:17 borsagundem.com

Mültecilere iş ve insani yardım çalışmalarıyla dikkat çeken Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya, BM Vakfı ve BM ABD Derneği tarafından ödüllendirildi

Birleşmiş Milletler Vakfı ve Birleşmiş Milletler ABD Derneği, Chobani’nin CEO’su Hamdi Ulukaya’yı mültecilere insani yardım sağlayan özverili çalışmaları nedeniyle,  "Küresel Liderlik Ödülü"ne layık buldu. New York'ta düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Ulukaya;   dünya liderlerini, '145 ülkenin imza attığı BM anlaşması ile mültecilere gıda ve tıbbi bakım gibi temel yardımların yanı sıra barınma ve çalışma hakkı vermeyi taahhüt ettiklerini' hatırlamaya davet etti.

BM Vakfı Yönetim Kurulu Başkan ve Kurucusu Ted Turner, BM Vakfı Başkan ve CEO’su Kathy Calvin, Birleşmiş Milletler ABD Derneği Direktörü Christopher Whatley ile birlikte 400’den fazla diplomat, politika yapıcı, iş dünyası lideri ve BM destekçisinin katılımıyla gerçekleştirilen törende, Ulukaya'nın yanısıra dünya barışını sağlama ve refah seviyesini yükseltme çabalarına destek sağlayan birey, organizasyon ve kurumlar ödüllendirildi.

60 MİLYON İNSAN KAÇMAYA ZORLANIYOR

Konuşmasında, mülteci kamplarındaki koşulların tahmin ettiğinden daha kötü olduğunu dile getiren Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya,  şunları söyledi: “Bugün evinden ve memleketinden kaçmak zorunda olan 60 milyon kişi var. Her üç saniyede bir kişi evini ve memleketini, bir daha dönüp dönmeyeceğini bilmeksizin terk etmeye zorlanıyor. Bu insanlar sizler ve benim gibi iş sahipleri, doktorlar, avukatlar, öğrenciler, bilim adamları ve mühendisler; aile, kariyer ve gelecek için hayallere sahip anne ve babalar, oğul ve kızlar. Bir gün aniden televizyonda izledikleri savaş kendi memleketlerine geliyor. Bombalar komşuları üzerine düşmeye, teröristler arkadaşlarını toplamaya başlıyor. Dolayısıyla bu insanlar taşıyabilecekleri kadar eşya alıp çocuklarını kucaklayarak evlerini terk ediyor. Bazen yüzlerce kilometre yürüyor, bazen canlarını kaçakçılara teslim ediyor ve bazen de ailelerini küçük, plastik botlara sıkıştırarak denize açılıp batmadan Avrupa’ya ulaşmak için dua ediyorlar”
 
MÜLTECİ KAMPINA ZİYARET


 “An itibarıyla, Birleşmiş Milletler II. Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük insani krize yanıt vermek için gerekli fonun yarısından azına sahip. Dünya Gıda Programı ihtiyacı olanın yalnızca yüzde 20’sini elde etmiş durumda ve aç kalan insanlar için gıda oranlarını düşürmek zorunda kalıyor” diyen Ulukaya, Midilli’deki mülteci kampına yaptığı ziyareti de anlattı. “Mülteci kampında koşulların iyi olmayacağını biliyordum ancak gördüklerim için hazırlıklı değildim" diyen Ulukaya, ziyaret ettiği ailenin tüm yokluklara rağmen kendisine çay ikram ettiğini söyledi. "Çok az şeye sahip biri, bir yabancıya kibarlık ve cömertlik göstermenin bir yolunu bulabiliyorsa bunca şeye sahip bizler neden bulamıyoruz? Refah ve bolluk içinde olduğumuz ve teknolojinin inanılmaz olduğu 2015 yılında bu nasıl mümkün olabilir?" diye sordu.

Ulukaya, Birleşmiş Milletler Vakfı, üst düzey hükümet yetkilileri ve Ürdün Kraliçesi Rania el Abdullah’ın da aralarında bulunduğu fikir önderleri ile özel bir toplantı da yaptı. Toplantıda mülteci krizinin çözülmesi için özel sektör işbirlikleri ile atılacak adımlar değerlendirildi. Ayrıca BM liderleri ve insani yardım organizasyonları ile özel sektör arasında bir diyalog platformu oluşturulması görüşüldü. Çalışanlarının yüzde 30’unun mültecilerden oluştuğunu ifade eden Ulukaya, özel sektörün bu konuda atması gereken adımlara vurgu yaptı ve özel sektörün hükümetlere mülteci politikalarını değiştirmeleri için baskı uygulayabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)