E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldız yatırımcı Buffett’ı geride bırakan 5 isim---

Yıldız yatırımcı Buffett’ı geride bırakan 5 isim

Yıldız yatırımcı Buffett’ı geride bırakan 5 isim
29 Nisan 2021 - 16:28 borsagundem.com

İngiltere’nin fon yöneticileri, son 20 yılda ‘Omaha Kahini’ olarak bilinen 90 yaşındaki ünlü yatırımcı Warren Buffett’ı geride bıraktı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mayıs ayının ilk haftasında finans dünyasının gözü ünlü yatırım şirketi Berkshire Hataway’in yıllık genel toplantısının üzerinde olacak. Bu etkinlikte yıldız yatırımcı Warren Buffett 40 bin katılımcıyı ağırlayacak. Bu yıl toplantı korona virüs pandemisi nedeniyle online olarak gerçekleşecek.

Hissedarlar ‘Omaha Kahini’ olarak bilinen 90 yaşındaki Buffett’a yatırım kararlarına yönelik sorular soracak. Online yatırım platformu AJ Bell’in Finansal Analisti Laith Khalaf, 90 yaşındaki ünlü yatırımcının yatırımlarını inceleyerek, Buffett’ın 1965 yılından bu yana %2,810,526 getiri sağladığını ortaya çıkardı. Bu rakam ise yıllık ortalama %20 getiriye denk geliyor. Ölçüt niteliğindeki S&P 500 endeksinin ortalama yıllık getirisi ise %10.

Ancak 2020 Buffett için zafer yılı olmadı. Financial News’ün haberine göre Khalaf, Berkshire Hathaway’in yalnızca %2,4 getiri sağladığını söyledi. Fakat son 20 yılda Berkshire Hathaway yatırımcılara S&P 500’den %350 daha getiri sağladı. Khalaf, “bazı İngiliz fon yöneticileri, Buffett’tan çok daha iyi performans gösterdi ve aynı şekilde büyük sermayeli varlıklara yatırım yaptı” dedi.

James Anderson

Deneyimli fon yöneticisi, 2000 yılından bu yana, 18 milyar sterlinlik varlık yöneten İngiltere’nin en büyük yatırım fonu Scottish Mortgage’ı yönetti. Fonun Tesla gibi teknoloji şirketlerinin hisselerine erken dönemlerde yaptığı yatırımlar, fonun genel performans başarısına büyük bir katkı sağladı. Son 20 yılda %1,928 getiri sağlayan fon Edinburgh merkezli varlık yöneticisi Baillie Gifford’ın amiral gemisi olarak görülüyor. Baillie Gifford’a 1983 yılında katılan ve dört yıl sonra ortak olan Anderson, mart ayında emekliliğini açıkladı.

Nick Train ve Michael Lindsell

Yenilmez yatırım ikilisi 284 milyon sterlinlik Lindsell Train Investment Trust’ı yönetiyor. Fon geçtiğimiz 20 yılda %1,600 getiri elde etti. borsagundem.com'un derlemesine göre, fonun yatırımları küresel hisselere ve İngiltere hisselerine odaklanıyor. Yatırım fonunun sahip olduğu hisseler arasında PayPal ve Nintendo gibi teknoloji hisseleri de yer alıyor.

Alexander Darwall

Jupiter Fund’ın eski yöneticisi Darwall 2019 yılında, İngiltere borsalarında listelenen şirkette 24 yıl geçirmesinin ardından kendi yatırım şirketini kurdu. Darwall Jupiter’de çalıştığı dönemde yönettiği European Opportunities Trust’ı da yeni şirketi Devon Equity Management’ın bünyesine kattı. Şimdi Devon Equity Management European Opportunities olarak bilinen yatırım fonu geçtiğimiz 20 yılda %790 getiri elde etti. Darwall 2019’un haziran ayında Alman ödeme devi Wirecard’da meydana çıkan skandalın ardından bu şirketteki hisselerini sattı. Wirecard hisseleri fonun varlıklarının en büyük ağırlığına sahipti ve 2019’un mayıs ayı sonunda portföyün %10,3’ünü oluşturuyordu.

Max Ward

1989 ve 2000 yılları arasında Scottish Mortgage’ın yöneticiliğini yapan Ward, uzun süredir İngiltere’nin inşaat şirketlerini destekliyor. Ancak aynı zamanda Herald Investment Trust aracılığıyla teknoloji hisselerine de ağırlık veriyor. Geçtiğimiz 20 yılda, Ward’ın Independent Investment Trust isimli fonu %640’ın üzerinde getiri sağladı.

Khalaf, “bu fon yöneticileri Buffett gibi ABD’ye odaklanmıyor ve bu yüksek performanslarını çok daha etkileyici kılıyor. Çünkü S&P 500 son 20 yılın en iyi performans gösteren önemli endeksi oldu” dedi.

Powell’ın açıklamalarında dikkat çeken 5 detay

 

Boğa piyasasının sonu mu geliyor?

 

Uzun vadeli yatırımcılar için 3 strateji

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)