E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYıldız yatırımcı boğa piyasası için hedef gösterdi---

Yıldız yatırımcı boğa piyasası için hedef gösterdi

Yıldız yatırımcı boğa piyasası için hedef gösterdi
15 Haziran 2021 - 16:01 borsagundem.com

Berstein Advisors’ın ünlü CEO’su Richard Bernstein yatırımcılar Bitcoin’e yönelirken petrol fiyatlarındaki boğa piyasasını unuttuğunu belirtti. Borsa uzmanı piyasanın yanlış tarafında olanları ise büyük kayıplar vereceklerini söyleyerek uyardı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü yatırımcı Richard Bernstein Bitcoin için alarm zilleri çalmaya başladığını belirtiyor. Yatırım danışmanlığı firması Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Bernstein CNBC’deki açıklamalarında yatırımcıların Bitcoin balonu ve kripto piyasasındaki hararet nedeniyle yatırımcıların özellikle petrol piyasası gibi piyasa gruplarındaki önemli kazançları göz ardı ettiğini belirtti.

Bernstein röportajında Bitcoin için, “Oldukça vahşi bir ortam. Bitcoin ayı piyasasına girdi ve herkes bu piyasa varlığını sevmeye başladı. Bununla birlikte petrol bir süredir boğa piyasasında ve neredeyse bununla ilgili hiçbir şey söylendiğini duymuyorsunuz. İnsanlar umursamıyor” ifadelerine yer verdi.

Onlarca yılını Wall Street’te geçiren Bernstein petrol piyasasını şu ana kadar gördüğü en umursanmayan boğa piyasası olarak tanımladı. Yıldız yatırımcı, “Emtialarda büyük bir boğa piyasası var ve herkes bunun önemli olmadığını söylüyor” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD petrol fiyatları Ekim 2018’den bu yana en yüksek seviyede işlem görüyor. Pazartesi günü 70,88 dolardan işlem gören Batı Teksas petrolleri geçtiğimiz yıla göre %96 yükseldi. Bitcoin’se geçtiğimiz hafta %13 değer kazanmasına karşın geçtiğimiz iki ayda %35’in üzerinde değer kaybetti.

Bitcoin geçtiğimiz sene olağan üstü bir yükseliş yakalasa da Bernstein bu seviyelere geri dönmenin sürdürülebilir olamayacağını belirtiyor. Borsa uzmanı Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip olma telaşının tehlikeli hale geldiğini belirtiyor.

Bernstein, “Balon piyasaları topluma yayılması nedeniyle spekülasyonlardan farklıdır. Finansal piyasaların dışına taşabilirler. Şu anda açık bir şekilde kripto paraların ve büyük ihtimalle teknoloji hisselerinin büyük bir bölümünün kokteyl partilerinin konusu olduğunu görmeye başlayacaksınız” dedi

Borsa uzmanı şu sıralarda inovasyona yönelmek ve ekonomik dengeleri bozmak amacıyla kurulmayan şirketler için boğa piyasası öngörüyor. Bernstein 2019 yılından bu yana teknoloji hisseleri için ayı piyasası görüşleri paylaşıyor.

‘Portföyünüz çok fazla zarar görebilir’

Bernstein yatırımcılara yaptığı uyarıda, “Gelecek yıl veya iki yıl belki de beş yıl sonra eğer bıçağın yanlış tarafındaysanız portföyünüz çok fazla zarar görebilir. Bıçağın olmasını isteyeceğiniz tarafı ise çoğu insanın yatırım yapmadığı enflasyon yanlısı bir bölgedir" dedi.

Yıldız yatırımcı enflasyonun birçok yatırımcıyı şaşırtacağını öngörüyor. Ancak Bernstein bir noktadan sonra rüzgarın yön değiştireceğini düşünüyor.

Bernstein, “Altı ay, 12 ay veya 18 ay içerisinde büyüme odaklı yatırımcılar enerji, ham madde ve sanayi hisselerini satın alacaklar. Zira büyüme bu alanda olacak” ifadelerine yer verdi.

Reddit çılgınlığında yeni odak kenevir hisseleri

 

MicroStrategy, Bitcoin alımını sürdürmeye niyetli

 

Futbolun devlerine korona virüs darbesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)