E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMicroStrategy, Bitcoin alımını sürdürmeye niyetli---

MicroStrategy, Bitcoin alımını sürdürmeye niyetli

MicroStrategy, Bitcoin alımını sürdürmeye niyetli
15 Haziran 2021 - 11:51 borsagundem.com

MicroStrategy, özel tahvil satışlarından elde ettiği 488 milyon doları Bitcoin satın almak için kullanacağını duyurduğu gün, aynı amaç için 1 milyar dolar değerinde hisse de satabileceğini açıkladı.

MicroStrategy, özel tahvil satışlarından elde ettiği 488 milyon doları Bitcoin satın almak için kullanacağını duyurduğu gün, aynı amaç için 1 milyar dolar değerinde hisse de satabileceğini açıkladı.

İş zekası devi, pazartesi günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan S-3 başvurusunda "piyasa fiyatından" menkul kıymet arzı başlatabileceğini ve zamanla 1 milyar dolar değerinde A sınıfı hisse satabileceğini belirtti. Şirket, bu arzdan elde edeceği miktarı, "Bitcoin satın almak dahil genel şirket amaçları için" kullanmayı planladığını açıkladı.

Başvuruda “Bitcoin, faiz vermiyor veya başka bir getiri sağlamıyor. Yani bu yatırımdan gelir elde etme imkanı, Bitcoin'in satın alma tarihimizden sonra değer kazanmasına bağlı. Bitcoin fiyatında gelecekte yaşanabilecek dalgalanmalar, bu arzdan elde ettiğimiz sermaye ile aldığımız Bitcoin'leri, elde ettiğimiz miktardan daha az değerde nakde dönüştürmemiz ile sonuçlanabilir" diye belirtildi.

SEC başvurusuna göre MicroStrategy, 4 Haziran itibarıyla kasalarında değeri yaklaşık 3,7 milyar dolar olan 92.079 Bitcoin (BTC) bulunduruyor. Şirket, dün yaptığı açıklamada ise 488 milyon dolarlık daha kripto para satın almak istediğini duyurdu. Başvuruya göre MicroStrategy, şimdiye kadar ortalama 24.450 dolardan BTC satın almış oldu. Yani şirketin kripto yatırımının değeri, neredeyse 1,5 milyar dolar artış gösterdi.

Şirket, mevcut kur olan 40.450 dolardan 1 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almaya karar vermesi halinde, kasasına yaklaşık 25 bin BTC ekleyebilir.

Bitcoin 40 bin dolar direncini aştı

Tayland'dan bazı kriptolara işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • stalker15 Haziran 2021 22:12

    tek geçerim elon musk ı. helal olsun. büyük sahtekar.ben kendimi sahtekar dolandırıcı zannederdim, bu beni geçti. her sistem kendi insan tipini yaratır arkadaşlar.şu an dünyanın içine düştüğü kapitalizm ve materyalizm bataklığı da kendi insan tipini oluşturuyor. bencil, ben merkezli yaşayan tanrıyı öldürüp kendini tanrı yerine koyan, merhametsiz, sadece paraya tapan, yani onun kulu olan insan tipi, elon musk gibiler de bu yeni insan tipinin azizleri veya yeni dinin peygamberleridir.

  • He15 Haziran 2021 21:15

    Niye haber yapıyorsunuz bunları ? Millete zikkoin aldırmak için mi?