E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni zirveler bekleniyor---

Yeni zirveler bekleniyor

Yeni zirveler bekleniyor
14 Aralık 2020 - 09:38 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif bir eğilimle başlaması bekleniyor

Haftanın son işlem gününe negatif başlangıç ​​yapan BIST-100 endeksi gün içinde satışlarla karşılaşsa da yükselişine devam ederek günü% 1,28 yükselişle yeni tarihi zirve seviyesi olan 1.370,70 puandan kapattı. Trump'ın S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye CAATSA yaptırmak üzere yaptırım kararı imzaladığına yönelik haberlerle Cuma günü içinde TL provalarda satış baskısı yaşandı. Ancak pratiğe geçen Trump'ın en hafif olanları seçeceği ve önemli risklerin kalkacağı düşüncesiyle BIST kayıplarını geri alarak pozitif yükseliş gerçekleştirdi. AB zirvesinden önemli bir kararım çıkmaması da TL varlıklardaki güçlenmede etkili oldu. TL gün içinde zayıflayarak değer kaybetse de kayıplarını geri alarak pozitif günü ayrışma ile kapattı.

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününü anlaşmasız Brexit bekileriyle satıcıyla kapatırken, ABD borsaları ek teşvik beklentisine yönelik belirsizlikle kayıplarla kapattı.

Yurtdışı borsalarda önümüzdeki hafta içinde de kar satışları devam edebilir. ABD ek teşvik paketine yönelik belirsizlik ve vaka sayılarının artmaya devam etmesi nedeniyle gelebilecek veriler, yurtdışı borsalarda kar satışlarına neden olabilir. TL irtibatların, yaptırım risklerinin zayıflaması ve yabancı ilgisiyle kısa vadede ayrışmaya devam etmesi beklenmektedir. Hafta sonu ABD Başkanı Trump sosyal medya üzerinden Türkiye'ye yönelik CAATSA yaptırımlarını da içeren savunma bakanlığı tasarısını veto edeceğini açıkladı. CDS'ler yükselişine devam ederek haftayı 391 seviyelerinde, CDS'ler 415 seviyesi altında kaldıkça TL telefonlarda kısa vadede ciddi bir bozulma yaşanması beklenmez. VIX endeksi 23 seviyelerinde seyrederken, endeksin 25 seviyeleri üzerine yönelmesi ABD borsalarında volatilite ve kar satışlarının güçleneceğine işaretlenmiş kısa vadede. ABD vadeli endeksleri BIST'in Cuma kapanışına göre alıcılı seyrederken, Almanya vadelileri yatay hareket ediyor. Asya borsaları yeni haftaya genel olarak pozitif eğilimle başladı.Endeksin güne pozitif bir eğilimle başlaması ve yeni zirve seviyeler test ederek yükseliş trendini devam ettirmesi beklenmektedir.

Yurtiçinde sanayi üretimi datası açıklanıyor

Piyasada güçlü görünen korunuyor

Rekorlar kırılırken, yükseliş satın alma ve işletme

TL varlıklar TCMB'ye odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)