E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRekorlar kırılırken, yükseliş hisse ve sektör bazlı---

Rekorlar kırılırken, yükseliş hisse ve sektör bazlı

Rekorlar kırılırken, yükseliş hisse ve sektör bazlı
14 Aralık 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD'de Türkiye'ye CAATSA'daki savunma bütçesi cuma akşam günü saatlerinde senatodan da büyük bir yemek geçerken, ABD Başkanı Trump'ın yeni savunma bütçesini veto edeceğini açıkladı. Konu ile ilgili süreç ve ABD - Türkiye ilişkilerinin seyri izlenmeye devam edilecek. Çapta vaka sayılarında devam eden artış aşağı risk oluştururken, ABD'deki teşvik paketi görüşmeleri de piyasaların takibinde yer alıyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın endişeler ve ABD'deki teşvik paketine boyutlarında cuma günü küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. BIST-100 değeri yükseliş ivmesini sürdürdü ve günü% 1,28'lik yükselişle 1.370,70 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,82 - 7,83 yerde bulunan Dolar / TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,86'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Tarihinin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 göstergesinin haftanın son üç günde gerekse kapanış zirkonlarını yenileyerek haftayı rekorlarla tamamladı. Rekorların yenilenmesine geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz gibi göstergelerin bu yükselişe karşılığını yazmakta zorlandı. Aynı zamanda zirveler ortayaken bunun genele yayılmaması, yükselişin sektörel hareketlere gerçekleşmesi de yükselişlere temkinli yaklaşmamıza neden oluyor. Endekste geçtiğimiz hafta yükleme yükselişle birlikte mart ayından beri devam eden yükselene kanalın üst bandı daha kritik hale geldi. Bu kanalın üst bandı bu hafta itibariyle 1.390'lı rakamlarda bulunuyor. Eski bir güçlü destek bölgesi
1.350 - 1.340 görülüyor.

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

Günün önemli şirket haberleri 14/12/2020

Piyasada, yeni haftanın pozitif başlaması bekleniyor

Yabancılar tıslamalarda işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)