E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklar TCMB'ye odaklandı---

TL varlıklar TCMB'ye odaklandı

TL varlıklar TCMB'ye odaklandı
14 Aralık 2020 - 09:25 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

"Zayıf Amerikan teması" ekseninde fiyatlama yaklaşımlarının korunduğunu ve merkezde yer alma pozisyonunda herhangi bir yazı bulunmadığını belirterek cümleye başlamak gerekiyor.
Nitekim geride kalan haftanın tüm işlemlerinde de bu temanın etkili olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu. Brexit haber akışındaki dalgalanma ve GBP çapraz baskılanma miktardaki USD değerlenmesinin dahi pozisyonlanmaları ne rededebileceğini bir kez daha hatırlatma şansını elde edildi. Bu anda şu kritik detayı da belirtmek gerekiyor: CFTC tarafından verilen son veriler bu eksende eğilimin korunduğu düşüncesini destekliyor. Kısa işlemli Amerikan bedeli toplamda 30 milyar dolarlık ulaşmış durumda. FOMC cephesinden beklenen sözle yönlendirme başlıklarının hafif de olsa "şahin ton" algılama yaratması tersi dönüş pozisyon isteğinde ciddi bir tetikleme yaratabilir.Yerel yayınların gündemi ise 16 Aralık tarihinde açıklanacak olan para ve kur metni metni olacak. Odak noktasının politikasına ilişkin değişiklik ve döviz alım ihalelerine dair yol haritası sunulması.

Türk lirası geride kalan haftanın son işlem gerçekleştir Amerikan dolarına karşı değer kazanmayı başarabilen EMFX Üyeleri arasında yer aldı ve sağlandı% 0.50 performans ile ikinci tamamladı. BİST 100 endeksi kapanışı volatil ve TL gerçekleştirme hedefinde% 1.3 yükselişle 1370 puanından gerçekleşirken, 5y vadeli CDS 400bp sınırına ulaştığı işlemlerden geri dönüşleri 383bp ile kapattı. 13/11/30 vadeli tahvilde faizin son seviyesi ise (mid YTM)% 12.87'ye göre geriledi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genele yayılır şekilde değer kayıpları şeklinde olurken, Rusya grubu petrol fiyatlarındaki yükselişten bir kez daha olumlu nemalanmayı başararak pozitif günü tarafta tamamladı. Euro Stoxx 50% -1.04, FTSE 100% -0.80 ve DAX% -1.36 performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde genel olarak Avrupa seansına benzer eğilimler takip edilirken, majör ABD endekslerinde içeride bulunan kayıpların önemli bir kısmının geri alındığını belirtmek gerekiyor.
Dow Jones günü% 0.16 ile olumlu tarafta tamamlarken, S&P 500 ve Nasdaq ise% 0.1 ve% 0.2 değer kayıpları ve işlem hacimlerindeki gerileme ile gün hızlı ulaşırlar. Kıtada yer gelişmekte olan ülke varlıkları karışık bir performans ortaya koyarken, Bovespa% 0 ile yatay kaldı, Merval ise% 0.25 ile artıda tamamladı.

Asya'da haftanın ilk vadeli ABD vadeli işlemlerini de desteklediğimiz pozitif gerçekleşiyor. TSİ 08.15 / NKY 225% 0.53, Hang Seng% -0.10, CSI 300% 0.58 ve KOSPI% -0.34 ile fiyatlanmakta. PBOC tarafından fixing ayarlaması 6.5361 ile yuanda değer kazancını ifade etmekte.

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

Rekorlar kırılırken, yükseliş satın alma ve işletme

Yabancılar tıslamalarda işlem yapıyor

Piyasada, yeni haftanın pozitif başlaması bekleniyor

Günün önemli şirket haberleri 14/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)