E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYeni Konut Finansman Programı'nın ayrıntıları belli oldu---

Yeni Konut Finansman Programı'nın ayrıntıları belli oldu

Yeni Konut Finansman Programı'nın ayrıntıları belli oldu
28 Ocak 2023 - 10:22 borsagundem.com

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeyle Hazine, kampanya kapsamında ev alanlara ilk üç yılda taksidin hane halkı gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı kadar destek sağlayacak

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, vatandaşların taksit ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla bankalar tarafından sağlanan konut finansmanı taksitlerine katkı sağlanmasına yönelik olarak Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek bir kamu bankası aracılığıyla 5411 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren bankalara nakit kaynak aktarılacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

'Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi kabul edildi

 

Yeni konut finansmanına ilişkin kanun teklifinin ilk maddesi kabul edildi

 

Konut finansmanına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı29 Ocak 2023 10:51

    bir ance faiz artışı gidilmeli konut fiyatlarında anormal artışlar durmalı enflasyon frenlenmeli aksi halede hiç bir artışın önüne geçilemez .fakir fukara enflasyona kemirtilmeli .

  • Mucise Reis : )29 Ocak 2023 09:36

    Bu iş böyle olmaz. Belediyeler özel yetiler almalı. Her büyük şehir belediyesi verilen arsaya, elindeki kadroya geçen fuzuli insanlarla bölgesine özel yapılar inşa etmeli. Çok basit biçimde evler yapılabilir. Maliyetleride ucuz olabilir. Bunları roganize eden yok. Ha bire faiz, indirim, ben x firmaya ev yaptırıp ihale verecem, onlarda ev yapacak savacaz oy alacam :D ... bir endüstri meslek lisesi kapı y, pencere yapar, diğeri pvc boru vb üretir, başkası kreimit yapar, bir diğeri parke taşı üretir, ... bir ucuz ev üretim modeli oluşur. 2 katlı , prefabrik modeli gibi, çamurdan tuplalar, samandan duvarve kaplamalar vb  ya bir yapı uzmanı araştırsa, üniversite bölgeye uyzun model oluşturabilir. işi bilen bir heyet, üniversitelerde toplanıp bu görevi alıp, diğer okulları ynlendirip, belediye desteği ile çok fazla hane e en ucuz malıyet oluşabilir. Ama iş VUR-KAÇ mantında gidiyor çok yazık...

  • Hazıra dağ dayanmaz destek destek nereye kadar28 Ocak 2023 13:22

    destek yerine fiyatların yükselmemesi için piyasa düzenlemesi yapmak daha doğru olmaz mı yabancılara satışı durdurmak,atıl mekanları kullanılır hale getirmek konut arzını arttırmak,konut maliyeti üzerine belli kar oranı ile satış yaptırmak,tapu satışlarında konut bedelinin düşük gösterilmesini önlemek için ekspertiz  bedelinin banka hesaplarına aktarılması elden zoraki yapılacak ödemelere yüksek cezalar vb. diye düşünmekteyim

  • AHMET ÖZBİR28 Ocak 2023 12:10

    VATAN evlatları için gece gündüz koşturan Yiğitler'den Rabbim razı olsun. TOKİ'nin yaptığı o evler NE ŞAHANE ne abi. Güle güle oturun, YAMUK yapandan uzak durun. "HER TÜRK AİLESİNE TOKİ'DEN ÇEK BİR EV!"

  • Ahmak group sizi 28 Ocak 2023 11:31

    Mülteci kardeşlerimize verin onlara daha çok lazım