E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni çeyrekte borsalar nasıl bir seyir izleyecek?---

Yeni çeyrekte borsalar nasıl bir seyir izleyecek?

Yeni çeyrekte borsalar nasıl bir seyir izleyecek?
01 Temmuz 2020 - 09:38 borsagundem.com

Dünya borsalar ekonomik geri dönüşe yönelik iyimser fiyatlandırmalarını tekrar değerlendiriyor. Asya borsalarında karışık seyir hakimken ABD vadelilerinde düşüş gözlemleniyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya borsaları yeni çeyreğe sessiz başladı. Yatırımcılar korona virüsün yayılası ve Çin-ABD gerginliği nedeniyle oluşan endişeleri değerlendirdi.

Japonya’da sanayicilerin güven endekslerinin 2009’dan bu yana en düşük seviyeye gelmesiyle yatırımcı duyarlılığı etkilendi ve ülke borsasında düşük hacimli bir aşağı yönlü hareket gözlemlendi. Şangay, Sidney ve Seul borsalarında hisse senetleri yukarı yönü gösterdi. Hong Kong borsası tatil nedeniyle kapalı. ABD’de ikinci çeyrekte görülen %20’lik geri dönüşün ve 2011’den bu yana tüketici güvenindeki en büyük yükselişin ardından S&P 500 ve Dow Jones vadeli endeksleri yeni çeyreğin ilk gününü %0,50’yi geçen düşüşlerle fiyatlandırıyor. ABD Hazine tahvilleri aşağı yönü gösterirken dolar düz bir seyir kaydetti. Altının onsu 1.800 dolar bandına yaklaşıyor.

Yatırımcılar ayrıca Hong Kong’daki yeni ulusal güvenlik yasasıyla Çin’in ticaret şehrindeki yönetimi eleştirenleri dizginlemek için güç kullanmasını değerlendiriyor. Hong Kong yeni yasa gereği ilk tutuklamasını gerçekleştirdi. Ülkede elinde “Bağımsız Hong Kong” bayrağı taşıyan bir kişi yeni ulusal güvenlik yasasına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Korona virüs halen korkuların odağında

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün direktörlüğünü yapan ünlü Amerikalı Hekim ve İmmünolog Anthony Fauci salgına karşı davranışların değişmemesi durumunda yeni vaka sayılarının 100 bini bulabileceğini belirtti. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell perşebe günü ABD Kongresi’ne yaptığı uyarıda ekonomik geri dönüş için korona virüsün kontrol altına alınmasının hayati önem taşıdığını belirtmişti. Küresel yatırımcılar korona virüsün tekrar yayılmasının yeniden açılmaları tehdit etmesini ve ekonomik iyileşmeyi yavaşlatmasını izliyor.

Chicago merkezli finans ve yatırım şirketi Northern Trust’ın Baş Yatırım Stratejisti Jim McDonald, ABD borsaları da dahil olmak üzere hisse senetleri piyasaları için, “Birçok iyi haberin fiyatlandırıldığını hissediyoruz” ifadelerinde bulundu. McDonald Bloomberg’e yaptığı piyasa yorumunda, “Borsa V şeklinde geri dönüş göreceğimiz şeklinde bir iyimserliği fiyatlandırdı. Bu nedenle büyük eyaletlerdin tekrar açılması sürecinde tersine dönmenin ekonomik etkisiyle sınırlı da olsa bir hayal kırıklığı yaşanma riski var” sözlerine yer verdi.

ABD borsalarında seans kapanışının ardından FedEx hisseleri hızlı bir biçimde yükseldi. Yükselişte şirketin verimli taşımacılık ve sağlık ürünleri teslimatlarındaki payının artması etkili oldu. ABD hisse senetleri Salı günü Federal İletişim Komisyonu’nun Huawei ve ZTE şirketlerinin ulusal güvenlik tehdidi olarak görüldüğünü açıklamasıyla günlük kazançlarının bir kısmını yitirdi.

Japonya'da imalatçılar güven endeksinde kötümserlik derinleşti

 

Küresel piyasalar veri gündemine odaklandı

 

Kripto paraların zirvesinde büyük düşüş

 

Borsa İstanbul’da yükseliş eğilimi devam edebilir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)