E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYen toparlanıyor---

Yen toparlanıyor

Yen toparlanıyor
25 Kasım 2014 - 08:41 borsagundem.com

Yen dolar karşısında, düşüşün aşırı olduğu işaretleri ile 7 yılın en düşüğüne yakın seviyeden toparlanıyor

Yen dolar karşısında, düşüşün aşırı olduğu işaretleri ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda’nın ekonominin politika yapıcıların yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini söylemesinin ardından 7 yılın en düşüğüne yakın seviyeden toparlanıyor.

Yen 16 önemli para biriminin tümü karşısında, ivme göstergesinin yenin dolar karşısındaki geçtiğimiz ayın sonundan bu yana olan düşüşünün aşırı ve hızlı olduğu sinyali vermesi ile yükseliş gösterdi.  BOJ, 31 Ekim toplantı tutanaklarını bugün yayımladı. BOJ, Fed’in tahvil alım programını sonlandırmasından iki gün sonra 31 Ekim’de beklemedik şekilde parasal genişleme kararı alarak piyasaları şaşırtmıştı. Avustralya ve Yeni Zelanda para birimleri, küresel emtia fiyatlarının gerilemesi ile düşüşü ikinci güne taşıyor.

Tokyo’daki Barclays Plc döviz stratejistlerinden Shinichiro Kadota, “Sadece Kuroda değil, BOJ tutanaklarında üyelerden biri de yenin zayıflamasından endişe duyduğunu belirtmişti” dedi.

Yen dolar karşısında, dün yüzde 1.4 gerilemesinin ardından yüzde 0.2 değerlenerek Tokyo saati ile 117.99 yen oldu. Yen 20 Kasım’daki 118.98 yen seviyesi ile Ağustos 2007’den bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Yen euro karşısında yüzde 0.4 yükselerek 146.56 yenden işlem gördü. Euro dolar karşısında 1.2442 dolardan 1.2424 dolara geldi.

Yenin 14 günlük RSI’ı dolar karşısında 23 seviyesinde ve 31 Ekim’den bu yana 30 seviyesinin altında seyrediyor. 30’un altındaki seviyeler bazı traderlara bir varlığın aşırı düştüğü sinyali veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)