E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYellen, Dünya Bankası Başkanı ile görüştü---

Yellen, Dünya Bankası Başkanı ile görüştü

Yellen, Dünya Bankası Başkanı ile görüştü
02 Haziran 2023 - 00:49 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yeni seçilen Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ile küresel kalkınma hedefleri ve yoksul ülkelerin desteklenmesine ilişkin konuları görüştü.

ABD Hazine Bakan Jannet Yellen, Dünya Bankası'nın yeni başkanı Ajay Banga ile görüştü. ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Yellen, Banga'nın başkanlığını sıcak bir şekilde karşıladı.

Yellen, çok taraflı kalkınma bankalarının evrimleşmesi konusunda kaydedilen güçlü ilerlemeyi geliştirmek için Banga ile yakın iş birliğini sürdürme konusundaki isteğini iletirken, Banga'ya ortak küresel kalkınma hedefleri için seferber edilen özel sermaye miktarının iyileştirilmesi ve artırılması ile işletme modelinin rafine edilmesi dahil konuları aktardı.

Dünya Bankası’nın diğer kalkınma bankalarıyla daha yakın çalışmasının önemi ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nın şiddetlendirdiği küresel makroekonomik ters rüzgarlar da dahil birden fazla krizin devam ettiğine işaret eden Yellen, bu krizler sürerken Banka'nın en yoksul üye ülkeleri desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Yellen, içinde bulunulan dönemde önemli küresel zorluk ve fırsatların olduğuna dikkati çekerek, bu dönemde Banga'nın deneyimli liderliğini ve kanıtlanmış yönetim becerilerini Dünya Bankasının yönetiminde görmeyi dört gözle beklediğinin altını çizdi.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, geçen ay başında ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın 14'üncü başkanı olarak seçmişti. 5 yıllık bir dönem için seçilen Banga, görevine yarın başlayacak.

Biden, Dünya Bankası Başkanlığı’na Ajay Banga’yı aday gösterdi

 

Yellen: Dünya Bankası için sermaye artışı talep etmiyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)