E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem‘Yavru muhalefet’ sözü ülkücüleri kızdırdı---

‘Yavru muhalefet’ sözü ülkücüleri kızdırdı

‘Yavru muhalefet’ sözü ülkücüleri kızdırdı
26 Ocak 2014 - 11:46 borsagundem.com

TRT Haber spikerinin ana haber bülteninde kullandığı tanım MHP’nin tepkisine yol açtı

TRT 1 Haber Spikeri Anda Özmen'in, dün akşamki ana haber bülteninde "Evet, ana muhalefetten sonra 'yavru muhalefete' geçelim" şeklindeki tanımlaması, İstanbul Ülkü Ocakları'nın tepkisine neden oldu.

Yaklaşık 200 kişilik ülkücü grup, saat 01.30'da Beyoğlu'ndaki TRT Tepebaşı stüdyoları önünde toplandı. Ellerinde Türk Bayrakları bulunan kalabalık, "Öl de ölelim, vur de vuralım", "Biz biz biz Alparslan Türkeş'in askerleriyiz", "TRT şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı. Bu sırada kalabalık arasından sıyrılan birkaç kişi televizyon binasına girmek istedi. 

Gruptakileri sakin olmaları konusunda uyaran Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, araya karışan provokatörlere itibar edilmemesini istedi. Grup sakinleştikten sonra açıklama yapan Yıldırım, şunları söyledi:

"TRT yani Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, bugün itibariyle politik gündem altına girdiğini Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik zikrettiği 'yavru muhalefet' sözü ile bir kez daha kanıtlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin televizyonunun yöneticileri, ucuz yandaşlık yaparak sözcülük görevi üstlenmişlerdir. Devletin kanalı olması hasebiyle iktidar ve muhalefetin değil, direkt Türk Milleti'nin sesi olması gereken kanal, iktidar yandaşlığının söylem birliği içinde yansıtıldığı bir medya kuruluşu olmuştur. TRT bürokratlarına haberciliğin büyük sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz. Haber, habercinin namusudur. Vergilerimizle ayakta duran bir kuruma kullandığı ifadelerin yakışmadığını hatırlatarak TRT objektif haberciliği bırakmış etik haberciliği ayaklar altına almıştır."

Yıldırım'ın açıklamasının ardından gruptakiler kurum binası önünden ayrıldı. (AA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • as26 Ocak 2014 22:49

    bunlar başbuğ türkeşin askeri değiller,i.başbuğun,perinçeğin,y.küçükün askerleri,hangisinin ağzından türkeşe yapılanların hesabı sorulsun lafı çıktı.

  • Byk26 Ocak 2014 19:32

    TRT devlet televizyonu, her ay ödediğimiz elektrik faturasundan vergi veriyoruz. Parti borazanı gibi yayın yapmaması gerekir..

  • ALİ26 Ocak 2014 16:37

    Bende milliyetçiyim ama hanımefendi az bile söylemiş.MHP yavrumuhalafet bile değil.Neden alınıyorlar ki.Bence rol yapıyorlar.Ülkemizde yer yerinden oynuyor ,MHP nin gıkı çıkmıyor.

  • SAĞ VEDE SOL elele.26 Ocak 2014 16:34

    T ayyip R adyo T elevizyonu bunu hep yapıyor baksanıza MUSTAFA SARIGÜLÜN İsminin açıklanmasından sonra erdoğan neyapacağını şaşırdı madem 12 yıldır bu ülkenin başındasınız neden ozaman istanbullulara söylemedinde işte bukadar yolsuzluğu var bunu bilin ve dökümanlarıda elimizde savcılığa veripte suçduyurusu yapacağız niye demedin kalkıpta seçimlere 2 aykala bunları gündeme getiriyorsunuz ama nedeniniz belli ÇAMUR ATIN İZİ KALSIN ama bunu milletimiz yemez haydi yedi idyelim ama sizlerin YEDİKLERİ bunlardan yüzmisli fazla ALLAH yedirtmesin erdoğana hakalarım HARAM ZIKKIM olsun.aminnnn.bakın 17 aralıktaki hırsızlık operasyonundan sonra ülkenin içinde hergün başka birşeyleri ortama getirdiler hırsızlığın üzerini örtbas etmek için önce savcıları peşine polisleri ,emniyet müdürlerini,yertlerini değiştirmeye kalkıştı millet daha hırsızların nasıl mal çaldıklarını anlamadan beyinlere hertarafa tayin kayyumu çıkartarak insanların beyinlerini başka yöne çekmeye kalkıştılar sonrasında yakalanan tırlar içi cephane dolu arkasından hemen aziz yıldırımın tutukluluk kararının hemen verilmesi işte ülke içindeki olayları bizlere böyle lanse ederek devamlı gündemi değiştirerek nasılsa bunlar yapılan bazı şeyleri unuturlar bizde yolumuza başkalarını suçlayarak seçimlere girerizmilletin beynine KÖTÜLÜĞÜ yerleştirelim onlarda seçim zamanı gene biz akp ye oy atsınlar diye kendilerini yırtıyorlar ben buradan MHP li kardeşlerime sesleniyorum bakın arkadaşlar geçen belediye seçimlerinde il vede ilçelerde birçok yeri akp aldı şimdi akp nin peşine ikinci parti kim olduysa bizlerer onu desteklemek düşer sağ sola oy vermiş yada sol sağa oy vermiş bunun önemi yoktur yeterki ülkeyi bunların ellerinden kurtaralım derim BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR.şimdi birleşme zamanıdır KRALLIĞA DİKTATÖRLÜĞE son vereceğiz.

  • oktay doğaner26 Ocak 2014 16:32

    spikerin söylediği sözde düşüncesizlik var ancak doğru olmadığını kim söyleyebilir, neyi savunarak söyler.

  • Mem26 Ocak 2014 15:42

    TRT yalnız hiçbir dönemde olmadığı kadar iktidarın sesi tamamen taraflı

  • yara...26 Ocak 2014 15:08

    Yarası olan gocunur...

  • alptuğ26 Ocak 2014 13:08

    Değerli kardeşlerim bütçe görüşmelerinde olmayan anayasa komisyonunda olmayan HSK komisyonunda olmayan secim arefesinde teşkilatlarını kapatan yetkililere aynı tepkiyi versenizde kimseye laf düşmesse.

  • osman26 Ocak 2014 13:02

    İşgalin bu kadarına da pes doğrusu.

  • sancak 26 Ocak 2014 12:35

    dememesi gerekirdi ama her doğru her yerde söylenmez

  • selim ileri26 Ocak 2014 12:04

    Muhalif kanallarda akp yerine hırsız partisine mi geçelim desinler..trtdekilakayıtlığa baksen..erdoğana yalakalık için ne yapacaklarını şaşırdılar

  • T.C AKIN26 Ocak 2014 12:02

    OZAMAN AKP'NİN PAYANDASI OLMAYACAKSIN

  • mustafa26 Ocak 2014 11:52

    bu marjial partiye yavru muhalefet lafı bile fazla.