E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYatırımcılar tutanakları beklemeye geçti---

Yatırımcılar tutanakları beklemeye geçti

Yatırımcılar tutanakları beklemeye geçti
21 Şubat 2024 - 08:32 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasalar mercek altına alınıyor

Asya borsaları ve risk iştahı, ABD’li çip tasarımcısı ve yapay zeka liderinin Nvidia’nın %4,35 kayıpla 17 Ekim’den bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydetmesi (Nvidia’nın bugün piyasalar kapandıktan sonra beklenen üç aylık sonuçlarının, şu anda 32’nin biraz üzerindeki forward f/k oranının pahalı değerlemeyi haklı çıkaracağından ve yapay zeka (AI) ile ilgili satın alma çılgınlığını körüklemeye devam edip etmeyeceğinden endişe ediyor),  Fed’in erken faiz indirimine ilişkin beklentilerin azalmasının risk iştahını azaltması ve yatırımcıların politika görünümüne ilişkin ipuçları için ABD merkez bankasının son toplantı tutanaklarına bakması ile negatif seyirdeler.

Para politikası cephesinde de yatırımcılar, ABD merkez bankasının gevşeme döngüsüne ne zaman başlayacağına dair daha fazla ipucu bulmak için Fed’in son toplantısının tutanaklarını beklemeye geçtiler. Geçen haftaki veriler ABD enflasyonunun yapışkan olduğunu gösterince piyasalarda FED’in faiz indirimi döngüsünün başlangıcı olarak yılın başındaki Mart ayına kıyasla Haziran ayını fiyatlıyor.

Piyasalar artık Fed’den bu yıl 92 baz puanlık indirim bekliyor; bu, Fed’in 75 baz puanlık genişleme öngörüsüne daha yakın ve yılın başında piyasaların fiyatlandırdığı 150 baz puanlık kesintinin oldukça altında. Dolar endeksi, bir dizi para birimi karşısında %0,038 artışla 104,08’e yükseldi; bu, geçen hafta gördüğü üç ayın en yüksek seviyesi olan 104,97’den pek de uzak değil. On yıllık ABD tahvil getirisi de %4,2750 seviyesinden işlem görüyor.

Japonya’nın ihracatı Ocak ayında %9,5’lik artış beklentisine karşın %11,9 artış gösterdi ve geçen hafta ekonominin dördüncü çeyrekte beklenmedik bir şekilde resesyona girdiğini gösteren verilerin ardından talep ve üretime ilişkin bazı endişelerin azalmasına yardımcı oldu.

MSCI’nın Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerini içeren en geniş endeksi bu sabah  %0,09 düşüş yaşadı. Japonya Nikkei 1989’da belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi yakınında ama o da %0,21 oranında değer kaybıyla işlem görmekte.

Çin’in emlak piyasasını destekleme çabalarını hızlandırmasıyla, ülkenin gösterge ipotek faiz oranındaki şimdiye kadarki en büyük düşüşün ( %4,20’den %3,95’e çekmişti) ertesi günü, Çin tarafındaki işlemlerde karşılıklık hakim. CSI300 endeksi %0,6 düşüşteyken, Hang Seng Endeksi %1 pozitif.

Emtialarda ABD ham petrolü %0,17 artışla varil başına 77,17 dolardan ve Brent ise gün için %0,19 artışla 82,50 dolardan işlem görüyor.

Fed'in faiz indirimi emtia fiyatlarını nasıl etkiler?

 

Asya borsalarında Japonya verisi sonrası karışık seyir

 

Yaşam döngüsü emeklilik fonları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)