E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar bu reformları önemsiyor---

Yatırımcılar bu reformları önemsiyor

Yatırımcılar bu reformları önemsiyor
20 Kasım 2013 - 11:43 borsagundem.com

Çin'in dev reform paketi, yabancılardan, kendi vatandaşlarından daha fazla ilgi gördü

Çin'in 1990'lardan bu yanaki en büyük ekonomik reform paketi, yabancı yatırımcılardan, kendi vatandaşlarından olduğundan daha çok güven oyu alıyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in liderliğinde politika yapıcıların 15 Kasım'da Çin'in tek çocuk politikasını gevşeteceğini ve faizleri serbestleştireceğini söylemesinin ardından Hong Kong'ta işlem gören Çin hisseleri gösterge endeksi yüzde 6.2 ile Şanghay endeksinin 2 katından fazla yükseldi. Hang Seng China AH Premium Endeksi'ne göre bu durum, Çin'deki hisselerin değerlemesini yüzde 5.8 iskontolu hâle getirdi.

Asya'nın gösterge endeksinin yüzde 10 yükseldiği ve ABD hisselerinin 10 yılın en büyük artışını kaydettiği bir yılda Çin piyasası da biraz saygı görüyor. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.4 aşağıda seyrederek, 2010 yılından bu yana ilk kez Hong Kong endeksini bu kadar geriden takip ediyor. 2010'dan bu yana 698 milyar dolarlık piyasa değeri kaybından ötürü hayal kırıklığı yaşayan yatırımcıları geri kazanmak, çimento ve ulaştırma gibi sektörlerin, Çin dışında işlem gören hisselere kıyasla en yüksek düzeyde iskonto ile değerlenmesinden ötürü zorlaşıyor.

Hisse almak için acelesi olmadığını dile getiren Şanghay'da devlet kontrolündeki bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Chen Yifeng, "Toplantıda bahsi geçen bu değişikliklerin tam olarak nasıl ve ne zaman uygulamaya konulacağını görmem gerekiyor. Yerel piyasaya güvenin toparlanması zaman alıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)