E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYair Netanyahu yolsuzluk soruşturmasını 15 Temmuz'la kıyasladı---

Yair Netanyahu yolsuzluk soruşturmasını 15 Temmuz'la kıyasladı

Yair Netanyahu yolsuzluk soruşturmasını 15 Temmuz'la kıyasladı
11 Ocak 2019 - 21:35 borsagundem.com

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, söz konusu soruşturmaları Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimiyle kıyasladı

BORSAGUNDEM.COM

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, yaptığı açıklamalarla İsrail'i karıştırdı. Jerusalem Post'un Hadashot News'e dayandırdığı habere göre Yair Netanyahu, babası hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmalarını, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'ye yaşattığı 15 Temmuz darbe girişimi travmasıyla kıyasladı.15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, 248 kişi hayatını kaybetmiş 2196 kişi ise yaralanmıştı.

İsrail polisinin hazırladığı yolsuzluk ve rüşvet dosyalarında da adı geçen oğul Yair Netanyahu sosyal medya hesabından yaptığı ve kısa süre sonra sildiği paylaşımda, "Burada yasal bir darbe yapıldığını anlamayan var mı? Türkiye'de tankları sokağa çıkartıyorlar, burada ise buna ihtiyaçları yok çünkü polis ve savcılığı kontrol ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Yair Netanyahu'nun adı raporlarda geçiyor

Polis raporlarında, Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'ya açılan bir başka davanın kapatıldığı ve kanıtların da devlet savcısına devredildiği bilgisi yer alıyor.

Yaklaşan seçimlere rağmen Başsavcı Avichai Mandelblit'in Başbakan Netanyahu'nun yolsuzluk iddialarından dolayı yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin kararını Şubat ayına kadar açıklaması bekleniyor.

İsrail polisi: Netanyahu yargılansın

İsrail polisi geçtiğimiz yılın Aralık ayı başında, Başbakan Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu hakkında rüşvet ve diğer yolsuzluklardan ötürü dava açılması tavsiyesinde bulunmuştu. Polis ayrıca, Case-4000 davası kapsamında İsrail'in en büyük telekom şirketi Bezeq'in sahibi ve medya patronu Shaul Elovitch ve eşi Iris Elovitch'in de yargılanmasını talep etmişti.

Polis, daha önce de 2 dosya hazırlayarak aşırı sağcı Netanyahu'nun yargılanması talebinde bulunmuştu.

İsrail polisi: Netanyahu ve eşini yargılayın

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)