E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffett’ın görüşlerinin modası geçti---

Warren Buffett’ın görüşlerinin modası geçti

Warren Buffett’ın görüşlerinin modası geçti
13 Mayıs 2020 - 12:25 borsagundem.com

Buffett’ın uzun süredir hayranı olan David Merkel, efsanevi yatırımcının görüşlerinin hükmü kalmadığını ve elindeki Berkshire hisselerini satmayı düşündüğünü söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aleph Blog üzerinde yazılan yazan uzun dönem yatırımcı David Merkel, elinde kalan Berkshire Hathaway hisselerini satmayı düşündüğünü söyledi.

Merkel’e göre efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın politika yapıcılarının olağanüstü adımları karşısında borsaların performansı hakkında görüşleri günümüzü karşılamamakta. Buffett’ın uzun süredir hayranı olan isme göre Buffett korona virüs kriziyle başa çıkamadı.

Borsaların Mart ayında dibi gördüğü zaman Buffett’ın neredeyse hiç hisse almadığını öğrendiğinde elindeki Berkshire Hathaway hisselerinin yarısını sattığını söyleyen isime göre Buffett büyük bir fırsatı değerlendiremedi.

Kriz döneminde ünlü yatırımcı hisse almak yerine elindeki tüm havayolu hisselerini satmayı tercih etti. Berkshire Hathaway, Delta'nın yüzde 11'i, American'ın yüzde 10'u Southwest'in yüzde 10'u ve son olarak United'ın yüzde 9'una ait hisseleri elinde tutarken bu hisseleri kriz döneminde elinden çıkardı.

Havayolu hisselerini açığa satanlar ise oluşan durumdan memnun görünüyor. S3 Partners'a göre Berkshire’ın çeyrek toplantısında havayolu hisselerin satıldığını açıklaması sonucunda açığa satanlar bir seansta 188 milyon dolarlık kar elde etti.

Berkshire’nın kasasında duran 137 milyar doların üzerindeki nakit para ise Merkel’e göre yakın zamanda değişmeyecek. Merkel’e göre Buffett, bu çalkantılı dönemde temettü ödeme, geri alımları artırma veya satın alma avını genişletme gibi yatırımcılara fayda sağlayabilecek birçok cazip seçeneği değerlendirmesi gerekiyor. Yine de, “Buffett'in çok fazla değişeceğini sanmıyorum” diye ekledi.

Buffett'a karşı sabrının tükendiğini açıklayan tek isim Merkel değil. Yüklü miktarda Berkshire hissesi tutan Bill Smead, geçen hafta Buffett’in "maksimum savunma" yaklaşımı konusundaki hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Berkshire’ın hisse geri alımını yavaşlatması sonucunda Smead, harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Smead’a göre hisse senedi sahip olmanın sebebi varlıkları korumak değil, zenginlik yaratmak olmadı.

Berkshire’ın a grubu hisseleri kötü performans göstermeye devam ediyor. S&P 500 endeksi yılbaşındaki seviyesinin %11 altında kalırken, Berkshire hisseleri yılbaşındaki seviyesinin %23’den fazla değer kaybetti.

Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı

Efsane yatırımcı Buffet, 3 ayda 50 milyar kaybetti

Warren Buffett'ın bu şartlarda kazanmasının üç yolu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vedat Yılmaz14 Mayıs 2020 20:37

    Bu adam icin ileri geri konusanlar galiba adamin hayatini hic okumadilar.Adam tüm malini fakirler icin,yoksullar icin,Afrikadaki milyonlarca aç icin bir vakifa bagisladi.Islam ulkelerinden zekasiyla degil petrolle zengin olmus hangisi boyle bir hayyir yapti.Bu zekasiyla kazandı.

  • MELİS MARMARİSLİ14 Mayıs 2020 00:22

    bu adamın bir özelliği var dünyanın en zengin adamlarından fakat malını yiyemiyormuş malesef.günlük pates püresi ve ekmekten başka bir şeyi vucudu kabul etmiyormuş.böyle zenginliğin içine tükereyim.en büyük zenginlik bence sağlık .ALLAH kimseye muhtaç etmesin ben daha mutlu olurum.

  • Öyle san14 Mayıs 2020 03:40

    Evet hacı baba hormonlu tavuk kanat, nitratlı erimiş kemik barsak da bulunan sucuğu mangalda ye kardeşim. Afiyet şifa olsun. Asgari ücretin hayırlı olsun. Her hikayeye inanma, gelmiş 90 yaşına. Bu adamların geçmişte davetlerde yediği içtiği havyari bilmem ne kokteyli japon eti gramaj olarak senin bütün hayatında yediğin ekmekten makarnadan fazladır

  • ZELİHA KARAKAŞLI14 Mayıs 2020 00:16

    bu adam gibi tilki ve kurt birisi daha dünya ya gelmemiştir.o işini bilir.demek ki büyük kriz yaklaşıyor arkadaşlar.hisse senetleri tuvalet kağıdı olacak o da yavaş yavaş toplamaya başlayacak.ben bu yorumdan bunu çıkarttım.

  • İzzet sarıkaşlıdöşükıllı14 Mayıs 2020 03:44

    Aynen katılıyorum bacım. Sen de herhalde elindeki altınla umutla bekliyorsun hayatının vurgununu vurmak için. Altını üstten sat, hisse senedini alttan al böylece hayatındaki tüm mağduriyetleri buradan çıkar. Çoluk çocuk havuz kenarında lahmacun çiğköfte tavuklu bulgur pilavı Kilis Tava içli köfte gazoz soda götürürsünüz

  • salim13 Mayıs 2020 16:57

    Ölmeye 3 günlük ömrü kalmış,hala para peşinde,,kelimeyi şahadet getir,müslüman ol,namaz kıl oruç tut,,paraları hayır kurumuna bağışla.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Mayıs 2020 00:15

    Malesef islamiyeti sen yanlış anlamıssın.Ölene kadar gücün var ise çalışacaksın.dünya ve ahiret işlerini de hep dengeli tutacaksın.birini diğerinden üstün tutmayacaksın.ama su düşüncene katılırım keske müslüman olsa heleki mümin olsa tadından yenmez idi.kendisi bilir.

  • azmi13 Mayıs 2020 21:11

    ölüm herkes için. Önemli olan bahşedilen ömrü iyi geçirebilmek, son ana kadar aktif olmak ...

  • Mall13 Mayıs 2020 20:53

    Bu adam senin gibi düşünmediği için hayatını zengin geçirdi. Sen de fakir biri olarak yaşadın ve fakir öleceksin. Cennet hayali kurmaya devam.

  • .13 Mayıs 2020 17:53

    😂😂😂😂👍👍

  • Berk13 Mayıs 2020 14:42

    Buffet 2020 yilinda hisse almayacaksa ki oyle oldu son March %35 dususte bile alim yapmadi ve alim yapilacak birsey olmadgini soyledi yani coook dusunmek lazim neler olacaginiiiii

  • Burak13 Mayıs 2020 13:53

    Beyni sulandi artik.

  • yaşar13 Mayıs 2020 13:07

    bunların modası geçmez zaman gösterecek piyasayı yönlendirenler bunlar çünkü .bunlar en iyi akıl hocaları vardır kendileri fikir yürütmese bile yanındakiler fikir verir ..