E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffett'ın bu şartlarda kazanmasının üç yolu---

Warren Buffett'ın bu şartlarda kazanmasının üç yolu

Warren Buffett'ın bu şartlarda kazanmasının üç yolu
03 Nisan 2020 - 11:26 borsagundem.com

Krizin başından beri sessizliğini koruyan Buffett’ın piyasalar hangi yöne giderse gitsin kazanması için 3 yol var

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Berkshire Hathaway’in sahibi efsane yatırımcı 89 yaşındaki Warren Buffett ve onun sağ kolu 96 yaşındaki Charlie Munger virüsün ABD’ye yayılmasından beri sessizliğini koruyor. Şirketin basın ofisi Buffett'ın mayıs ayından önce toplum içinde konuşmayı planlamadığını söyledi.

Bu noktada, halka açık yatırım şirketi Berkshire Hathaway, yatırımcılara kazanmak için 3 yol sunacak gibi gözüküyor.

Borsanın yükselişe geçmesi hisse senetlerine de yansıyacak. Berkshire’ın Bank of America, Goldman Sachs gibi bankların hisselerinin yanında çeşitli havayolu ve hazır tüketim şirketlerinin hisselerine sahip. Şirketin geçen seneki mali raporlarına göre borsada 250 milyar dolar değerinde hissesi var ve bu hisselerde al-sat yapmadığı varsayılırsa krizdeki kaybı 100 milyar doları buldu.

Borsalarda hızlı bir iyileşme olursa onunla paralel olarak 230 dolardan 176 dolara düşen Berkshire’ın, oldukça hızlı bir şekilde yükselmesi beklenir.

Öte yandan, korona virüs krizi devam ederse ve ekonomik sıkıntı gittikçe kötüleşirse şirketin kasasında 128 milyar dolar nakit duruyor.

Buffett'in geçmişte 1974 ayı piyasasında ve 2008 mali krizinde büyük paralar kazandığı söylenir. Buffett’ın ünlü sözü bu durumları açıklıyor olabilir. 

Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur, başkaları korktuğunda aç gözlü ol.

Durumun giderek kötüye gittiğini varsayarsak üçüncü yol olarak ise Buffett, Berkshire’ın hisselerinde geri alım yapabilir. Buffett hissedarlarına son yazdığı mektupta Berkshire’nın borsada işlem gören hisse sayısını azaltmak istediğini söyledi.

Buffett ucuz hisselere yöneldi

Avrupa piyasalarında düşüş sürüyor

Asya borsalarında satıcılı seyir hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)