E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te haftanın son günü 3 rekorla kapanış---

Wall Street'te haftanın son günü 3 rekorla kapanış

Wall Street'te haftanın son günü 3 rekorla kapanış
03 Temmuz 2021 - 01:10 borsagundem.com

Tarım dışı istihdamın beklentinin üzerinde artışıyla ABD borsalarının 3 ana endeksi de cuma gününü rekorlarla kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları temmuz ayının ikinci gününü de yükselişle tamamlarken 3 ana endeks de kapanış rekorlarına imza attı. 

ABD'de Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı haziran ayına ilişkin tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin de üstünde artması Wall Street yatırımcılarının alım iştahını artırdı. Tarım dışı istihdam haziran ayında 850 bin artış gösterirken beklenti 720 bin artış olması yönündeydi.

Beklenenden daha iyi gelen veriler, ABD ekonomisini saran işgücü kıtlığının gevşemeye başladığının, ancak FED'i faiz oranlarını yükseltmeye zorlamak için yeterli olmadığının işareti olarak değerlendirildi. 

Üç büyük ABD endeksi S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq istihdam verisinin olumlu algılanmasının ardından alımların artmasıyla rekor seviyelerde kapandı. S&P 500 ve Dow Jones Haziran 1997'den bu yana en uzun art arda rekor kapanış serisini gerçekleştirmiş oldu. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi haftanın son gününü 152,82 puan ve %0,44 oranında artışla 34.786,35 puan seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi de 32,4 puan ve %0,75 oranında artışla 4.352,34 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 116,95 puan artışla ve %0,81 oranında yükselişle 14.639.33 seviyesinde günü kapadı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

28 Haziran - 2 Temmuz haftasını 3 ana endeks de artıda kapadı. Hafta boyunca S&P 500 %1,7, Dow Jones %1,0, Nasdaq da %1,9 değer kazandı.

TAHVİL GETİRİLERİ DÜŞTÜ

Büyük teknoloji, Wall Street'te hisse senetlerinin yükselmesine neden olurken, gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi 1.431'e düştü.

PAZARTESİ GÜNÜ ABD BORSASI KAPALI

ABD piyasaları Pazartesi günü Bağımsızlık Günü münasebetiyle kapalı olacak. 

Yatırımcılar salı günü başlayacak yeni haftada bilanço sezonuna ve ABD Başkanı Joe Biden'ın  altyapı yatırımları ile ilgili yapacağı açıklamalara odaklanacak. Yatırımcılar ayrıca FED'in Haziran ayı toplantı tutanaklarını takip edecek.

Avrupa borsaları haftanın son gününü karışık kapattı

 

Borsa İstanbul hafta kapanışını artıda yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)