E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street perakende bilançolarıyla yükseldi---

Wall Street perakende bilançolarıyla yükseldi

Wall Street perakende bilançolarıyla yükseldi
18 Mayıs 2021 - 16:45 borsagundem.com

ABD borsaları dev perakende şirketlerinin beklentileri aşan bilançolarıyla birlikte yükselişe geçti. Perakende şirketlerinin artan satış rakamları ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu bir gösterge olarak değerlendiriliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 yükselişle 34.371,02 puanda, S&P 500 Endeksi %0,0,09 artışla 4.167,12 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,37 yükselişe 13.428,61 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %1,652 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones Endeksi Salı gününde büyük perakende şirketlerinin beklentileri aşan bilançolarının etkisiyle yükseldi. Wall Street yatırımcılarının gündeminde ise geçtiğimiz hafta yayınlanan enflasyon rakamları ağırlığını sürdürüyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise borsa açılışından önceki günün kayıplarını bir miktar toparlayarak güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta Şubat ayından bu yana en kötü performansını gösteren Amerikan borsalarında Dow Jones ve S&P 500 endeksleri %1’in üzerinde kayıp vermiş Nasdaq Endeksi ise %2’nin üzerinde düşüş göstermişti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre büyük perakende şirketlerindeki bilanço rakamları ABD’deki ekonomik toparlanmaya ilişkin önemli işaretler veriyor. Tüketimin ve talebin arttığını gösteren beklentileri aşan bilanço rakamları aynı zamanda ABD’de enflasyonun yükseleceğine ilişkin özellikle teknoloji hisseleri için korkutucu sinyaller veriyor.

ABD’nin en büyük perakende zincirlerinden birisi olan Walmart ilk çeyrek bilançosunda beklentileri geride bıraktı. Şirketin bilançosunda e ticaret alanında büyümesi ve güçlü market satışları etkili oldu. Perakende şirketinden yapılan açıklamada çok daha fazla müşterinin mağazalarını ve internet sitelerini ziyaret ettiği belirtildi. Walmart açıklamasında bu durumun ABD Hükümeti teşvik ödemeleri sayesinde gerçekleştiğine dikkat çekildi. Şirketin hisse başı karı 1,69 dolar olurken gelirleri ise yaklaşık %3 büyüyerek 138,31 milyar dolara ulaştı. Walmart yıl sonu beklentilerini de yükseltti.

Bir başka Amerikan perakende devi olan Home Depot da güçlü bilançosu ve geliriyle beklentileri aştı. Pandemi nedeniyle bir yıl boyunca eve kapanan tüketicilerin tekrar alışveriş yapmasıyla şirketin net satışları yaklaşık %33 yükselerek 37,5 milyar dolara ulaştı. Bilançoda hisse başı kâr 3,86 dolar olarak gösterildi. Home Depot 2021 mali yılına ilişkin bir öngörü açıklamadı.

Amerikan perakende şirketi Macy’s de borsa açılışı öncesi paylaştığı bilançosunda sürpriz bir şekilde beklentileri aştı. Kıyafet ve ev tekstili ürünlerine odaklanan perakende şirketinin satışlarının artması pandemi sonrası aşı dağıtımının hızlanmasıyla ve pandemi destekleriyle birlikte tüketicilerin gardıroplarını yenileme ihtiyacı hissettiklerini gösteriyor. Şirketin gelirleri birinci çeyrekte %56 yükselerek 4,71 milyar dolara ulaştı. Dev şirket ayrıca mali yıl için finansal beklentilerini de yükseltti.

Mortgage krizinde ünlenen Burry, Tesla'da satışa geçti

 

Küresel borsalarda uzmanların yol haritası

 

Apple kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşıyormuş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)