E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda uzmanların yol haritası---

Küresel borsalarda uzmanların yol haritası

Küresel borsalarda uzmanların yol haritası
18 Mayıs 2021 - 15:27 borsagundem.com

Borsalar yeni haftaya enflasyon endişeleriyle devam ediyor. Uzmanlar borsalarda teknoloji hisseleri üzerindeki baskının artarak devam edeceği görüşünde birleşiyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji üzerindeki baskının devam etmesiyle küresel borsalar haftaya düşüşle başladı. CNBC’nin haberine göre borsa uzmanları önümüzdeki süreçte yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Yatırım danışmanlığı firması Elevation Partners’ın Kurucusu Roger McNamee teknoloji hisselerindeki aşağı yönlü hareketin devam edeceğini öngördü.

McNamee açıklamasında, “Şu anda enflasyonun bir miktar ortaya çıktığı bir ekonomik ortamdayız. Ekonomide pandeminin ortaya çıkardığı yapısal kusurlarla başa çıkma zorluğuyla karşı karşıyayız ve ihtiyacımız olan koruyucu ekipmana sahip değiliz.

“(ABD Başkanı) Joe Biden'ın stratejisi altyapı yatırımlarına geçmek ve bir sonraki adım olarak bu sorunlarla başa çıkmak gibi görünüyor. Bu durumun enflasyon ve yatırımcılar üzerinde daha fazla etki bırakacaktır. Bana kalırsa bir geçiş süreci ihtimaline yaklaşıyoruz ve teknoloji hisselerinin pastadaki payı bir süre daha azalacak” ifadelerine yer verdi.

Yatırım danışmanlığı şirketi Pivotal Advisors’ın CEO’su Tifanny McGhee ABD’deki istihdam piyasasının normale dönmesi için zaman gerektiğine dikkat çekiyor.

McGhee, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten de bir geçiş sürecinde olduğumuza inanıyorum. Ciddi anlamda yeni normalimizin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ve bir parmak hareketiyle anında yeniden açılmış bir ülke ekonomisinde olmayacağız. Bu noktaya gelmemiz zaman alacak. Ciddi anlamda yeni açıklanacak istihdam rakamlarını düşünüyorum. FED (ABD Merkez Bankası) konusuna gelirsek FED istihdam rakamlarının izlendiği konusunu çokça dillendiriyor. İstihdamdaki iyileşmeninse herkesin beklediği gibi rahat bir biçimde gerçekleşeceğini düşünmüyorum.

“Kovid sürecinde hepimiz evdeydik. Ya evden çalışıyorduk ya da işsizdik ve iş bulduk ve bana kalırsa belirli bir yaşam kalitesine alıştık. Özellikle çalışırken alınan maaştan daha fazlasının işsizlik maaşı olarak alabildiğiniz ve evinizde çocuklarınızla birlikte kalırken çalışabildiğiniz bir ortamdan aniden eski hayata dönüş yapabileceğimiz düşünmüyorum. Bana kalırsa istihdamın sorunsuz bir şekilde iyileşmesini engelleyecek bir dizi faktör söz konusu.”

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre menkul kıymetler firması B. Riley Securities’in Küresel Borsalar Baş Stratejisti Mark Grant bu borsa ortamında yatırımcıları dikkatli davranmaya çağırıyor.

Grant açıklamasında, “FED ne zaman daha fazla para koysa büyük bir korelasyon ortaya çıkıyor. Bu basit bir şekilde hisse senetleri için olumlu. Fakat aynı zaman bana kalırsa borsalarda balon piyasası oluşturuyor. Bu tip hamleler borsalarda neredeyse kumar anlayışını oluşturuyor. Benim düşünceme göre spekülasyon, yani bir malı bir fiyata alarak yükselmesini beklemek sorun değil. Bence getiriler ve nakit akışı hamleleri borsa için oldukça önemli. Ancak ben kumarbaz bir tip değilim. Bu nedenle insanların ne yaptıklarına ilişkin dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Allianz Baş Ekonomik Danışmanı Mohamed El-Erain ABD Merkez Bankasının bir sonraki hamlesinin ne olabileceğini paylaşıyor

El- Erain, “FED kesinlikle enflasyonun geçici olduğuna dair inancını kaybetmediğine dair tereddüt göstermiyor. Bu nedenle kısa vadede FED’in bir hamle yapacağını düşünmüyorum. Merkez bankasının geri dönüşe dair kesin bir kanıta ihtiyacı olacak. Bu hedefe ulaşılması tüm ekonomik döngünün kapsanmasını gerektiriyor. Bu sürecin 2023’e kadar uzayıp uzamayacağından şüphe ediyorum” dedi.

Yatırım danışmanlığı firması Northern Trust’ın Baş Yatırım Stratejisti Jim McDonald portföy stratejisini bölüyor.

McDonald açıklamasında, “Eğer hisselerin tarihsel performanslarına bakarsanız %3 ila %3,5 enflasyon seviyesinde iyi performans gösterdiklerini görebilirsiniz. Bununla birlikte şirketlerin fiyatlandırma gücü var ve böyle bir ortamda oldukça iyi performans göstereceklerdir. Fiyat kazanç oranları çok fazla yara almadı. Bu nedenle pozisyonlamamızı %68’i riskli varlıklar ve sadece %32’si tahviller olmak üzere 60/40’lık bir portföy olarak şekillendiriyoruz. Zira ekonomik büyüme odaklı yatırımlarda pozisyonlanmak istemiyoruz. Ancak sahip olduğumuz varlıkların enflasyon hassasiyetini anlamak istiyoruz” görüşlerine yer verdi.

Riskli varlıklarda düşüş ayı piyasası sinyali mi?

 

Enflasyon endişeleri tahvilleri hareketlendirdi

 

Buffett banka hissesi satıp sigorta hissesi aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)