E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street FED’den yeni bir doping bekliyor---

Wall Street FED’den yeni bir doping bekliyor

Wall Street FED’den yeni bir doping bekliyor
22 Haziran 2020 - 11:13 borsagundem.com

ABD borsaları ikinci dalga korkusuyla ABD Merkez Bankası'nın olağanüstü politikalarının etkilerinin kaybolması ihtimalinden endişe ediliyor. Yeni bir FED desteğine ihtiyaç olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda 23 Mart sonrası rallinin etkileri halen hissedilirken piyasa uzmanları hisse değerlerindeki aşırı değerlenmeden endişe duyuyor. ABD bankası Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeffrey Mills ABD Merkez Bankası’nın (FED) finansal piyasaları ayakta tutmak için uyguladığı agresif hamlelere rağmen yeni bir yükseliş için borsaların yeterli enerjisi olmadığını belirtti.

Mills CNBC’deki röportajında, “FED’in borsalara yaptığı likidite girişinin etkileri giderek azaldı” ifadelerinde bulundu. Piyasa uzmanı ABD Merkez Bankası’ndan yeni bir teşvik gelmediği müddetçe rallinin günlerinin sınırlı olduğunu kaydetti. “Borsa halihazırda ekonomik iyileşme seviyesinden ciddi oranda bir düşüş yaşadı” diyen Mills, “Risk ödülü bu süreçte iyi durumda değil” ifadelerinde yer verdi.

Hisse başı kazançlar kritik seviyede

Baş Yatırım Sorumlusu S&P 500 endeksinin performansına ve hisse başı kazanç beklentilerine dikkat çekerek bunun ekonomi ile piyasa arasındaki ilişki kopukluğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Normal şartlarda beraber hareket etmesi gereken bu iki gösterge geçtiğimiz birkaç aydır aksi yönde ilerliyor. Mills bunun piyasa için kötü bir sinyal olduğunu belirtiyor.

ABD bankasında 16 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu olan Baş Yatırım Sorumlusu “Hisse senetlerindeki düşüş havası sadece ekonomik verileri değil aynı zamanda kazanç temelli verileri de yansıtıyor” ifadelerinde bulundu. Piyasa uzmanı aşırı değerlemelerin rallinin geri dönüşüne neden olabileceğinden endişe duyuyor.

Mills, “Eğer 3.100 seviyelerini koruduğumuzu varsayarsak bu yıl sonunda fiyat kazanç oranının 26 kat olacağı anlamına gelir” ifadelerinde bulunarak bunun teknoloji balonundan bu yana en yüksek seviye olduğuna dikkat çekiyor.

Akıllı yatırımcı ne çok iyimser ne çok kötümser

Yatırım uzmanı nisan ayının ortalarından itibaren piyasa yatırımlarını azalttı. Mills halen görece zayıf değerde bir yatırımda bulunsa da ekonomiye duyarlı hisselere işlem yapmaya devam ediyor. “Temel verilerin desteklememesine rağmen borsalar yükselişe devam ederse hasar görmüş düşük değerlemeye sahip küçük ve orta derecede sermayeli hisseler ve değer hisseleri iyi performans gösterecektir” diyen Mills bu hisselerin pozisyonunu destekleyeceğini belirtti. Piyasa uzmanı ters yönlü bir hareket olursa da az değerlenmiş bir hisseye sahip olmanın bir koruma sağlayacağını ifade etti.

Mills’e göre bir yatırımcının böyle bir ortamda yapacağı en büyük hatan çok iyimser veya çok kötümser olmak. Piyasa uzmanı “Yol haritasının her yönünde bilgi mevcut. Duyarlılık verileri kesin değil. Bir gün virüsle alakalı olumlu bir haber alırken ertesi gün olumsuz bir haber alıyoruz. Borsadaki pozisyonun bir şekilde incelikli olması gerekiyor” dedi.

Yatırımcılar hisse seçerken daha dikatli olmalı

 

Küresel endekslerde kırılgan yükseliş

 

Borsa İstanbul 114 bin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ñľ22 Haziran 2020 12:03

    arkadaşım verdiler ya dopingi kaç defa. daha ne dopingi istiyorsun. bağımlısı oldun iyice. sıkıntı var