E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri merdiven biçiminde düşecek---

Wall Street endeksleri merdiven biçiminde düşecek

Wall Street endeksleri merdiven biçiminde düşecek
15 Eylül 2020 - 15:21 borsagundem.com

Pazartesi günkü seansta zemin kazanan ABD borsaları iki haftadır süren düşüşünü devam ettirebilir. %3 ila %7 oranında görülen seri düşüşler 2009 yılını hatırlatıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında eylül ayında görülen geri çekilme ABD borsalarındaki bir düşüş serisinin başlangıcı olabilir. Yatırım danışmanlığı şirketi Canaccort Genuity’nin Baş Borsa Stratejisti Tony Dwyer 2019 yılındaki düşüş serisini hatırlatarak borsaların “merdiven adımı” biçiminde düşüyor olabileceğini belirtiyor.

Marketwatch’un haberine göre Dwyer borsalardaki düzeltme sürecine ilişkin, “S&P 500 endeksinde son altı haftada görülen %7’lik düzeltme tıpkı 2009 yılında gerçekleştiği gibi rekor seviyesinden birkaç kez gerçekleşecek %3 ila %7 oranları arasındaki merdiven adımı şeklindeki düşüşlerin ilki olabilir. Bu düşüş seçim dönemi korkusu ve endekslerin piyasa kapasitesi doğasını aşan ağırlığının endekslere yansıması sebebiyle gerçekleşebilir” dedi.

Wall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor

 

ABD endekslerinde S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı endeks Nasdaq Eylül ayı başlarında ağustos ayındaki dev rallisinin ardından rekor seviyeye ulaşmasıyla birlikte aşağı yönü göstermeye başladı. Yatırımcılar hisse senedi kazançları giderek artan büyük sermayeli büyüme hisselerini aniden terk etmeye başladı.

Nasdaq geçtiğimiz hafta üç seansta %10’un üzerinde düşüş kaydederek düzeltme bölgesine girdi. Endeksin %4,5 oranındaki haftalık düşüşü mart ayından bu yana görülen en sert düşüşü ifade ediyor. S&P 500 endeksi ise geçtiğimiz haftayı %2’nin üzerinde düşüşle bitirerek 2 Eylül’deki rekor seviyesinin %6,7 oranında aşağısında bitirmişti. Dow Jones endeksi ise aynı hafta %1,7 oranında düştü. Ancak pazartesi günü üç büyük endeks de zemin kazanmayı başardı.

Dwyer’ın ifadelerine göre mega sermayeli şirketlerin geri çekilmesi dikiz aynasında pandemiyi göre ekonomik iyileşmeye uygun hisselerin yararlanması için olumlu bir piyasa hareketi. Baş stratejist artan korona virüs tehdidi ve olabilecek en karmaşık seçim yılı düzeni nedeniyle yatırımcıların sektörler arasında rotasyon uygulamasını ve volatilitenin yükselmesini öngörüyor.

Baş stratejistin seçim yılı görünümündeki karmaşıklık sadece Beyaz Saray’ı kimin kazanacağı ya da Temsilciler Meclisi ve Senato’yu kimin yönettiği konusundan kaynaklanmıyor. Aynı zamanda oylama sürecine ilişkin olası tartışmalar seçim gününe yakın herhangi bir günde bir partinin yenilgiyi kabul edip etmeyeceği soruları da tartışmalara yol açıyor. Dwyer ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha öngörülebilir olduğunu belirtiyor. Buna karşın FED’in ekonomiyi desteklemek için hangi araçları kullanacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

Salgın sonrasında hangi sektörler kazandıracak?

 

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarını bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)