E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor---

Wall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor

Wall Street’te ikinci satış dalgası bekleniyor
15 Eylül 2020 - 10:16 borsagundem.com

Perakende yatırımcıların büyük sermayeli teknoloji hisselerine fazlasıyla güvenmesi ve başkanlık seçimlerinin belirsizliği S&P 500 eneksinde %15’lik bir düşüş beklentisine yol açıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün 2 haftadır devam eden geri çekilmenin ardından yükseliş yakaladı. Fakat servet danışmanlığı şirket BTIG’nin Hisse Senetleri ve Türevleri Baş Stratejisti Julian Emanuel Wall Street’te derin bir geri çekilmenin olmasını bekliyor.

Emanuel CNBC’ye verdiği röportajda perakende yatırımcıların yaptığı ticari aktivitelerin oluşturduğu riske dikkat çekiyor. Baş stratejiste göre perakende yatırımcılar halen aşırı değerlenen hisselere portföylerini fazlasıyla maruz bırakmış durumda. Emanuel röportajında, “Opsiyon piyasasının fiyatlandırılmasından korkmak yerine geride kalmaktan korkuyorlar. Ağustos ayında olduğu gibi kısa vadeli ödemelerin fiyatları halen konulan paranın çok üzerinde fiyatlandırılarak işlem görüyor. Bu fazlasıyla olağandışı bir pozisyon” ifadelerini kullandı.

Emanuel’e göre piyasalardaki bu durum yatırımcı duyarlılığını anormal şekilde etkiliyor. Baş stratejist, “Bu bize toplumun tıpkı geniş çaplı kurumsal yatırımcılarda olduğu gibi halen oldukça kendini adamış halde olduğunu gösteriyor” dedi.

Daha büyük bir düşüşün yolu açıldı

Baş stratejist geri çekilmenin daha büyük düşüşler konusunda borsayı savunmasız hale getirdiğini belirtiyor. Emanuel 2 Eylül tarihinde Nasdaq endeksinin %15 ila %20 aralığında düşeceğini öngörmüştü. Endeks mart ayından beridir geçirdiği en kötü haftada %8 oranında rekor hızla düştü.

Emanuel daha geniş çaplı endeks S&P 500’ün%10 ila %15 aralığında düşeceğini bu düşüşün en büyük sebebininin Apple gibi büyük sermayeli şirketlerin de dahil olduğu büyüme hisselerinden kaynaklanacağını öngörüyor. S&P 500 geçtiğimiz hafta %6’lık bir düşüş kaydetti.

Baş stratejist düşüşün ikinci dalgasının 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce geleceğini düşünüyor. Emanuel, “Borsalar belirsizlikten fazlasıyla rahatsız olurlar. Seçimlere baktığınızda retoriğin oldukça çirkinleşeceği çok açık” ifadelerini kullandı.

Wall Street’te çöküş devam edecek

 

Yatırımcılar pandemi yaralarını altınla sarıyor

 

Kovid-19 krizi zombi şirketler yaratıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT15 Eylül 2020 15:45

    bizim borsamız emin adımlarda hedefine ilerliyor yılsonuna 5-9,75 $  olacağını tahmin ediyorum.

  • Okie Dokie15 Eylül 2020 10:35

    Fahrettin Husband sayesinde ikinci dalga da gelir üçüncü de onuncu da. Dalgalarda boğulacağız.

  • EKRİST15 Eylül 2020 14:55

    Sen gid israil de netanyahu nun yolsuzları ile uğraş ve ilgilen bizim buralarda ne işin var.