E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWagner isyanında hedefteki isimden ilk açıklama geldi---

Wagner isyanında hedefteki isimden ilk açıklama geldi

Wagner isyanında hedefteki isimden ilk açıklama geldi
03 Temmuz 2023 - 15:50 borsagundem.com

Rusya'da gerçekleşen Wagner isyanında Wagner'in hedefindeki kişilerden birisi olan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, isyan ile ilgili ilk kez konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Wagner krizi sonrası Savunma Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulundu.

Şoygu, 23-25 ​​​​Haziran tarihlerinde Rusya’daki durumu istikrarsızlaştırma girişiminin, Rus Silahlı Kuvvetlerinin yemine ve askeri göreve sadakati nedeniyle başarısız olduğunu söyledi.

“Başkomutanımız (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) zaten kapsamlı açıklamalar yaptı” diyen Savunma Bakanı, silahlı isyanın Rusya’daki durumu istikrarsızlaştırma girişimi olduğunun altını çizerken, yaşanan bu krizin Rus birliklerinin askeri operasyon kapsamındaki eylemlerini etkilemediğini de vurguladı.

Şoygu, Rus Silahlı Kuvvetler askerlerin kendilerine verilen görevleri cesurca ve özverili bir şekilde çözmeye devam ettiğini kaydederek, Ukrayna’da sürdürülen askeri operasyondaki son durumu değerlendirdi.

Gazetemru'nun haberine göre, Rus birliklerinin etkili saldırılar yaparak Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin saldırı potansiyelini azalttığını söyleyen Şoygu, “Silahlı Kuvvetlerimiz, düşmana etkili hasar vermeye devam ediyor ve düşmanın saldırı potansiyelini önemli ölçüde azaltıyor. Genel olarak, düşman hiçbir yönde karşı saldırıda öngördüğü hedeflerine ulaşamadı. Bu, birliklerimizin kabiliyetini daha önce övülen Batı silahlarına olan beklentilerin açıkça şişirilmiş olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanı, hava savunma sistemlerinin haziran ayında 158 HIMARS MLRS roketi, 25 İngiliz Storm Shadow füzesi ve 386 Ukrayna insansız hava aracını düşürdüğünü söylerken, son bir ay içinde Donbass ve Zaporijya bölgesinde 16 Leopard tankı, 15 uçak ve üç helikopter dahil 920 zırhlı aracın imha ettiğini belirtti.

Şoygu, Batı’nın ısrarları nedeniyle Kiev rejiminin, önemli kayıplara rağmen bölgede ilerlemek adına Ukrayna ordusunun komutasına baskı yaptığını vurgularken, “Karşı saldırısında sahada başarı sağlayamamasını sivil hedeflere yönelik terör saldırılarıyla telafi etmeye ve böylece bir propaganda etkisi yaratmaya çalışıyor” diye ekledi.

Lukaşenko: Wagner Belarus ordusunu eğitsin

 

ABD'den şirketlere 'Wagner' yaptırımları

 

Wagner'in kurucusu Prigojin'in akıbeti belli oldu

 

Dünya basınında Wagner isyanı: Derin bir rahatsızlığın işaretçisi

 

Putin’den Wagner savaşçılarına iki seçenek

 

Putin, Wagner isyanının ardından ilk kez konuştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)