E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVirüsü dünyaya yayan Çin'de büyük panik!---

Virüsü dünyaya yayan Çin'de büyük panik!

Virüsü dünyaya yayan Çin'de büyük panik!
03 Ağustos 2021 - 14:44 borsagundem.com

Çin'in Wuhan kenti, korona virüs vakalarının görülmeye başlamasıyla alarma geçti. Halk, süper marketleri doldururken, kentte yaşayan 11 milyon kişinin aşılanması gündemde.

Korona virüsün ilk görüldüğü yer olan Çin’in Vuhan kentinde salgın korkusu baş gösterdi. Çin’de 20 Temmuz’dan bu yana yerel bulaş vakalarının sayısı 414’e yükseldiği belirtilmişti.

Vuhan kentinde salgının başladığı 1 yılı aşkın süreden sonra ilk kez yedi yerli vakaya rastlandı. Kentin 11 milyonluk nüfusunun tamamına test uygulanması gündeme geldi.

Süper marketler doldu taştı

Salgın riskinin yeniden doğmasına karşı halk panik içerisinde süper marketlere koştu. Salgının ilk günlerindeki gibi marketlerde raflar boşaldı, tuvalet kağıdı, su gibi temel ihtiyaç malzemelerini bulmakta zorluk yaşandı.

Ülke, aylardır en büyük korona virüs salgınını toplu testler ve seyahat kısıtlamaları ile kontrol altına almaya çalışırken, milyonlarca insan Çin’de tekrar tecrit altına alındı.

Devlet medyasının ‘Vuhan’dan bu yana en yaygın Kovid salgını’ olarak ifade edilen yeni dalga, Rusya’dan gelen Nanjing’deki bir uçağı temizleyen havaalanı çalışanlarının korona virüs testlerinin pozitif çıkmasıyla başladı.

Kovid-19'un Vuhan Viroloji Enstitüsünden çıktığı iddia edildi

Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni kısıtlamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vvv03 Ağustos 2021 15:07

    Borsalar aşağı çekilmeden son rütuşlar evet varyantlar başlasın show time

  • amanin amanin03 Ağustos 2021 15:46

    aynen, hazırlıkları yapıyorlar haber akışlarıyla. yakında gümletirler borsaları yüzde 30-40...